Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Nya bilderna på prinsessan Sofia – plötsliga ombytet efter viktiga mötet

26 mar, 2022, 11:00 
AvIndra Nordemar

Prinsessan Sofia dök plötsligt upp i en helt ny look.

Annons
Prinsessan Sofias 5 bästa outfitsBrand logo
Prinsessan Sofias 5 bästa outfits

Fredagen den 25 mars var en hektisk dag för prinsessan Sofia. Vanligtvis har hon fullt upp med sina tre lillprinsar och har därför trappat ner på de kungliga uppdragen sedan Julian kom till världen i fjol.

Men under gårdagen fick i stället prins Carl Philip stanna hemma med barnen medan Sofia tog sig an det ena uppdraget efter det andra – och självfallet gjorde hon det med stil, som alltid.

Prinsessan Sofias hektiska dag utan prins Carl Philip

Dagen började med ett ämne som i dag tynger oss alla. På grund av kriget i Ukraina tvingas familjer fly från sina hem och barnen på gatorna blir allt fler. Därför hölls det ett möte mellan kungafamiljen och hjälporganisationer, i syfte att skydda barnen.

Annons

Kungaparet, kronprinsessparet och prinsessan Sofia var på plats i Bernadottebiblioteket på Kungliga slottet där initiativet hölls.

Liksom alltid var samtliga i kungafamiljen klädda med elegans.

Sofia bar då en randig ankellång kjol med en svart långärmad topp och matchande svarta spetsiga klackar.

Kungafamiljen i Bernadottebiblioteket.

Efter tillställningen på Kungliga slottet begav sig prinsessan till Blå hallen i Stockholms stadshus, där hon deltog vid Sophiahemmets examensceremoni. Och då hade hon svirat om helt och hållet.

Annons

Nya bilder på Sofia vid Sophiahemmets examensceremoni

Prinsessan valde i stället att klä sig i ljusare färger vid högtiden. Hon dök upp i en vit/grå skjortklänning, även den ankellång men med en markerad midja i form av ett cognacbrunt läderskärp och klackar i samma färg.

Sofia strålade i sin look när hon delade ut stipendium från prinsessan Christinas stiftelse till studerande, och höll tal till de examinerade:

"Blickar man tillbaka ett par år, och nu även på den nuvarande situationen i Ukraina och närliggande länder så är det en sak som är tydlig: När allt annat ser ut att falla ihop så står sjukvårdspersonalen stadigt kvar. Hela världen ser att ert yrke är mer än ett jobb", sa hon bland annat.

Sofia och rektor Johanna Adami under Sophiahemmets examenshögtid.
Annons

Foto: TT

Annons