Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Märthas vänner tar avstånd – rasar över giftermålet med Durek

24 aug, 2022, 15:00 
Märtha Louise och Durek Verrett

Flera av prinsessan Märtha Louise vänner saknades på stora festen!

Annons
Märtha Louise och Schaman Durek – så träffades skandalomsusade paretBrand logo
Märtha Louise och Schaman Durek – så träffades skandalomsusade paret

Prinsessan Märtha Louise, 50, och hennes shaman Durek Verrett, 47, är åter på tapeten. Flera av prinsessans gamla vänner ska vara kritiska till förhållandet och tycker att shamanens verksamhet är kontroversiell.

Nyligen avslöjade norska Se och Hör att Durek säljer en medaljong som kallas för Spirit Optimizer för 2000 kronor på sin hemsida. Själv har han sagt att medaljongen hjälpt honom bli frisk från corona och uppmanat andra att prova metoden.

När paret anordnade en ny förlovningsfest hemma i Märthas hus i Lommedalen, några dagar efter förlovningsfesten i Los Angeles 7 juni, var det flera av hennes tidigare vänner som saknades.

Shaman Durek Verrett och prinsessan Märtha Louise
Shaman Durek Verrett och prinsessan Märtha Louise förlovade sig i juni.

Prinsessans drastiska förändring

Marianne Ulrichsen, 48, dotter till miljardären Kjell Christian Ulrichsen, drottning Sonjas kusin, har beskrivits som en av Märtha Louise bästa vänner. Varken hon eller maken Didrik Vigsnæs, 57, dök upp på förlovningsfesten.

Annons

Inte heller tv-profilen Harald Rønneberg, som prinsessan anses vara väldigt god vän med, närvarade. Även Anja Bjørshol, 47, och Espen Behn, 34, syskon till Märtha Louise ex-make Ari Behn, saknades.

De har varit goda vänner i över 20 år och framför allt har Märtha och Anja stått varandra oerhört nära. Enligt Se och Hör beror det på att prinsessans vänskapskrets förändrats drastiskt de senaste åren.

Marianne Ulrichsen och Märtha Louise
Märtha Louise med bästa vännen Marianne Ulrichsen 2009.

Prinsessan Märtha Louise tar avstånd från vännerna

Utan att göra någon koppling till ovan nämnda namn, har Märtha Louise tidigare sagt att hon tvingats ta avstånd från flera av sina vänner. Det kom fram när hon och Durek gästade den amerikanska talkshowen "Tamron Hall" 2021 och ämnet rasism berördes.

– Det har varit, ja, några... sa hon då.

– Jag tycker det är synd att prinsessan Märtha fått göra sig av med några av sina vänner, men jag tror det är bäst att vi omger oss med människor som är fyllda av kärlek gentemot oss, sa Durek.

Foto: TT

Annons