Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Märtha Louise oro: Shaman Durek tvingad till sjukhus – läkarens dom

26 jul, 2022, 19:30 

Den omtalade Durek Verrett har tvingats vårdas på sjukhus.

Annons
Märtha Louise & Schaman Durek – en kärlekssagaBrand logo
Märtha Louise & Schaman Durek – en kärlekssaga

Den norska prinsessan Märtha Louise kärleksliv engagerar mer än många andras. Dels för att hon är en kunglighet, men också för det skandalomsusade valet av partner. Hennes numera fästman, shamanen Durek Verrett, har varit föremål till många kontroverser.

Nu är han på löpsedlarna igen, men denna gång handlar det om ett olyckligt insjuknande.

Var kliniskt död

Durek har tidigare pratat om sina allvarliga hälsoproblem. År 2020 berättade han i podcasten The Moments That Made Me riktigt chockerande information, nämligen att han varit klinisk död i över fyra minuter.

Det inträffade när han bara var tjugo år gammal, och ska ha berott på ett hjärtstillestånd, något han förklarar var orsakat av ett hälsotillstånd som drabbat flera i släkten.

– Jag hade högt blodtryck, precis som min far och min farfar, men jag tog det aldrig på allvar. Så det förstörde mina njurar och jag drabbades av hjärtstillestånd. Det var en fruktansvärd död, ohyggligt smärtsam.

Annons

Den otäcka händelsen skulle komma att påverka shamanens liv djupt.

– Det var ett av mitt livs mest avgörande ögonblick. Jag var död i ungefär fyra och en halv minut. Och när jag hade blivit återupplivad hade jag fått en hjärnskada. Jag satt i rullstol i nästan två år och behövde dialys i åtta år. Jag fick höra att jag inte skulle kunna gå eller prata igen, att jag skulle bli som en grönsak, berättar han i podcasten.

Nekade läkaren

Nu berättar Durek själv om ett annat insjuknande, som ägde rum mer nyligen, rapporterar norska sajten Se och hör. Enligt sajten ska han själv ha berättat i en direktsändning på Instagram om att han insjuknat i covid-19, efter sitt besök till Norge. Han säger att det är första gången han smittas av viruset.

Enligt Se och Hörs uppgifter ska shamanen ha blivit allvarligt sjuk, och han berättar själv att virusinfektionen tvingade honom att uppsöka sjukhus. Väl på sjukhuset erbjöds Durek assistans med andningen, ett symtom som ofta drabbar svårt sjuka covidpatienter.

Annons

Hans svar på detta ska dock ha varit aningen oväntat, om än kanske inte för att vara just Durek.

– Jag sa "nej!", säger han i sin direktsändning.

Av allt att döma är han återhämtad idag.

Norges kanske mest omtalade par.

Stark kritik för uttalandet om coronaviruset

Just coronaviruset är något Durek pratat om förut, och det har väckt mycket uppståndelse och kritik, precis som hans åsikter och uttalande om sjukdom och läkekonst ofta gör.

På sina sociala medier gick Durek och skrev att man ska tvätta händerna med en blandning av vodka och rosmarin – för att sedan rikta sig till universum och läsa upp följande mantra:

"Ladda ner i mitt immunsystem gula, gröna och röda koder på 100 000."

Detta påstådda sätt att skydda sig mot covid, fick han enorm kritik från svenska forskare för, som gick ut och varnade för Dureks uttalande.

– Det här är bland det värsta jag har hört. Karln verkar fullständigt galen. Det är så idiotiskt och bedrövligt. Det är skamligt att han sprider vidare detta till så många, sa Dan Larhammar, ordförande för Kungliga Vetenskapsakademien och professor i molekylär cellbiologi vid Uppsala universitet, till Svensk Damtidning när han fick höra om Dureks tips.

Foto: TT

Annons