Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Mary och Frederiks beslut i relationen – efter 19 års äktenskap

01 aug, 2023, 17:00 
Minna Sarpaneva
Kronprinsessan Mary och kronprins Frederik
Foto: TT

Nu förändras allt.

Annons
Så träffades Mary och Frederik!Brand logo
Så träffades Mary och Frederik!

Danmarks kronprins Frederik och kronprinsessan Mary träffades för första gången under olympiska sommarspelen i Sydney är 2000.

Fyra år senare ringde bröllopsklockorna och idag har kronprinsparet varit äkta makar i hela 19 år. Nu har de tagit ett beslut som innebär en hel förändringar.

Kronprinsessan Marys kärleksgest till Frederik

Det tillhör inte vanligheterna att kungligheterna visar sin kärlek för varandra offentligt, i synnerhet inte när de är på officiella uppdrag.

De brukar helt enkelt få nöja sig med kärleksfulla blickar eller på sin höjd gå arm i arm. Men tidigare i sommar gjorde kronprinsessan Mary en annan – om än diskret – sorts gest för att visa sin kärlek för Frederik.

Kronprins Frederiks och Marys beslut

Det händer en hel del vid Kanslihuset vid Fredenborgs slott, där den danska kronprinsfamiljen bor.

Hantverkare har kommit och gått under en tid och nu har det blivit bekräftat att kronprinsparet har valt att rusta upp en gammal verkstadsbyggnad i närheten av Kanslihuset, rapporterar Billedebladet. Byggnaden ska hädanefter användas som annex.

Exakt vad annexet kommer att användas till återstår att se, men en sak som är säker är att Kanslihuset har en speciell plats i Mary och Frederiks hjärtan.

Det är nämligen den plats som blev parets första permanenta och helt privata boende.

Annons