Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Marys oro för barnen – efter svåra krisen med Frederik

18 aug, 2022, 22:00 
Frederik och Mary

Nu uttalar sig kronprinsessan Mary om stora oron!

Annons
7 saker du inte visste om kronprinsessan MaryBrand logo
7 saker du inte visste om kronprinsessan Mary

Skandalen var ett faktum och skakade det danska kungahuset. Löpsedlarna spreds internationellt och kronprinsparet Frederik och Mary fick hela världens ögon på sig.

Flera tidigare elever vittnade om mobbning, våld och sexuella kränkningar på den prestigefyllda internatskolan Herlufsholm – samma skola som prins Christian, 16, gick på.

Strax efter skandalen tog kronprinsparet beslutet att sätta sonen i en ny skola. Även prinsessan Isabella, 15, som skulle börjat på Herlufsholm i höst, har precis börjat på en ny skola.

Barnen bytte skola efter skandalerna

Och skolstarten verkar ha gått hur strålande som helst. Prins Christian har fått en lovande start på kommunala Ordrup Gymnasium i Charlottenlund, strax norr om Köpenhamn.

Annons

Nyligen började han i andra ring, medan prinsessan Isabella började i nionde klass på privata Ingrid Jespersen’s Gymnasieskole på Österbro. Kronprinsessan Mary är lättad att allt gått så bra.

Det har varit en lättnad att de har kommit till rätta i sin nya skola, säger hon till danska Billedbladet.

Kronprinsessan Marys oro

Det är alltid speciellt att byta skola. Man vet inte vilka ens klasskamrater är, om man kommer få några vänner eller om undervisningen faller en i smaken.

Kronprinsessan Mary säger att hon och barnen haft en viss oro inför skolstarten, men att den oron nu sakta men säkert börjar stillas.

– Jo, visst finns det en del funderingar, och det är en del tankar man har när man byter skola. Men de har som sagt kommit till rätta bra, säger hon.

Mary, Frederik, Isabella och Christian

Foto: TT

Annons