Medlem i kungafamiljen skild – i hemlighet

En skilsmässa har ägt rum i kungafamiljen. Den skedde med absolut hemlighetsmakeri.

SKungliga skilsmässor inträffar då och då. Ofta blir de vida uppmärksammade. Vem kan glömma prins Charles separation från prinsessan Diana, eller prins Joachims beslut att gå vidare från grevinnan Alexandra?

Nu har ännu en kunglig skilsmässa ägt rum. Det finns dock en viktig skillnad jämfört med ovanstående exempel. Den här skedde i hemlighet.

Skilsmässa i kungafamiljen – skedde i hemlighet

Karl von Habsburg har en ny kvinna i sitt liv.

Karl von Habsburg är ärkehertig och sonson till Österrikes sista kejsare, Charles I. 1993 gifte han sig med baronessan Francesca Anna Thyssen-Bornemisz i ett stort och påkostat bröllop. De har också tre barn tillsammans.

Världen förutsatte att Karl och Franscesca än i dag levde lyckliga ihop. Men sanningen är att de har varit i skilda ett längre tag. Karl har till och med hunnit skaffa en ny livspartner sedan dess.

– Ja, när våra barn blev tillräckligt gamla så skilde sig jag och Francesca. Vi har aldrig pratat offentligt om detta, säger Karl till den österrikiska tidningen Krone.

– Det är självfallet väldigt sorgligt för min del. För det fungerar inte alltid när två människor ska leva ihop. Vi försökte rädda relationen, men det gick inte. Och ofta blir barnen lidande. Det var därför jag och Francesca alltid försökte tänka på barnens bästa.

LÄS MER: Så var Silvias brors hemliga begravning

Lever numera med en ny kvinna i sitt liv

Karl lever numera ihop med en kvinna med det ovanliga namnet Christian Reid. Hon är entreprenör och härstammar från en rik skepparfamilj i Portugal.

– Christian är en kultiverad och känslig kvinna med ett slags elegant anständighet. Hon är en älskvärd rådgivare, ibland en viktig kritiker och hon är alltid där för mig, en partner i ordets rätta bemärkelse. Hon är kort sagt en otrolig tillgång i mitt liv och jag är glad att ha henne vid min sida, säger Karl.

LÄS OCKSÅ: Helena Seger får besked om framtiden från Zlatan