Meghan dumpade Piers Morgan – verkliga relationen bakom bråket

15 mar, 2021, 14:00 
AvAnnaClara von Hofsten
Tv-profilen Piers Morgan stormade ut ur studion i direktsändning och sa upp sig – allt i kölvattnet av Meghangate. Det är svårt att tänka sig att han en gång var Meghans vän och allierade.
Här är historien bakom vendettan!
Annons
Här lämnar Piers Morgan morgonsoffan i direktsändning - efter kritiken mot Meghan
Här lämnar Piers Morgan morgonsoffan i direktsändning - efter kritiken mot Meghan

Man kan lugnt säga att prins Harry och hans hustru Meghan har rört om i den kungliga karotten. Men det är inte bara i Buckingham Palace det har stormat rejält – det har det även gjort i den brittiska mediebubblan.

Du har säkert hört talas om Piers Morgan, tv-stjärnan som stormade ut från studion i direktsändning med anledning av intervjun. Men vadan denna överreaktion?

Meghangate tycks ha blivit droppen för Piers Morgan....

Piers Morgan är en mycket frispråkig och högprofilerad journalist och tv-stjärna som i flera år har tagit varje tillfälle i akt att offentligt ösa galla över hertiginnan Meghan. Många har nog ”bara” sett det som en frispråkig, konservativ vit mans motvilja mot varje typ av förändring i det brittiska kungahuset.

Det började med hyllningar...

Men nu kommer uppgifter som tyder på att det kanske finns en annan, väldigt personlig historia bakom hans vendetta mot den amerikanska skådespelerskan, där han på fem år har gått från Meghans vän till hennes kanske värsta fiende.

Annons

När förhållandet mellan Meghan och Harry blev känt 2016 var Piers Morgan en av de första i brittiska medier som på allvar såg kvinnan bakom den vackra fasaden. I tv-programmet Good Morning Britain pratade Piers Morgan varmt om prinsens nya flickvän:

När Meghan och Harry blev ett offentligt par hörde hon inte av sig mer.

– Min syn på Meghan Markle är att hon är väldigt vacker, men också väldigt intelligent och trevlig. Hon har en lite annorlunda bakgrund; hon är 35 år gammal, frånskild, och med en vit pappa och en färgad mamma, men jag tror hon passar prinsen utmärkt!

De tog en Martini ihop på puben

Faktum är att Meghan Markle och Piers Morgan utvecklade någon form av relation, och de träffades privat vid åtminstone ett par tillfällen.

I juni 2016 befann sig Meghan i London efter en semester på den grekiska ön Hydra. Hon skulle träffa vänner, göra ett jobb för modehuset Ralph Lauren, bevista Wimbledontennisen – och gå på en blind date, arrangerad av vännen Misha Nonoo och hennes dåvarande make Alexander Gilkes – som i sin tur är gammal skolkamrat med Harry.

Annons

Dagen innan dejten passade hon även på att träffa Piers Morgan över en Martini på en pub i Kensington.

– Kvällen efter hade hon och prins Harry en middag tillsammans, och det var det sista jag någonsin hörde av Meghan Markle. Jag har aldrig hört något från henne sedan dess. Hon ghostade mig, berättade Piers Morgan i "Late Late Show" 2018.

Allt är förlåtet om jag får en bröllopsinbjudan sa Piers – men det fick han inte....

När Meghan och Harry tillkännagav sin förlovning i november 2017 skrev Piers en uppskattande kolumn i Daily Mail, där han gratulerade prinsen till valet av hustru. Men han skrev också: "Jag hörde inte från Meghan igen efter att hennes kungliga romans hamnade i allmänhetens blickfång, vilket är fullt förståeligt med tanke på omständigheterna. Allt kommer dock att förlåtas om jag får en inbjudan till årets bröllop."

Annons

Väntade förgäves på bröllopsinbjudan

Men någon inbjudan damp aldrig ner i Piers Morgans brevlåda, och det kunde han uppenbarligen inte tåla. Ungefär samtidigt som bröllopet stod började Morgan kritisera och ifrågasätta Meghan: "Om du tyckte det var svårt att vara kunglig flickvän, vänta bara tills du ser hur svårt det är att vara kunglig fru", skrev han. Och "om du börjar föreläsa för oss alla om jämställdhet, medan dina tjänare fluffar dina guldmonogrammerade kuddar och din chaufför värmer upp flottan av vintage Rolls Royces, kan välviljans brunn snabbt sina."

Morgan gjorde flera intervjuer med Meghans pappa, som skämde ut sin dotter totalt.

Piers Morgan blev allt mer explicit i sin kritik av Meghan, och det utvecklades till en veritabel hatkampanj. Meghan har i princip inte kunnat göra någonting utan att Morgan attackerat henne offentligt. Men det som tagit Meghan allra hårdast, det är att Piers Morgan har exploaterat såväl hennes sjuka syster som hennes alkoholiserade pappa. Morgan har vid flera tillfällen intervjuat Thomas Markle om hans dotter, vilket har inneburit att Meghans relation med pappan har kraschat totalt, dessutom till allmän beskådan. Det är lätt att föreställa sig hur Meghan nu drar en lättnadens suck – frågan är bara hur länge Piers Morgan kan hålla sig borta från rampljuset...

Annons
Annons