Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Meghan Markle avslöjar allt – blir orättvist behandlad: "Klump i magen"

24 nov, 2022, 07:00 

Nu sätter hon ned foten.

Annons
Absurda ryktena om Meghan – mitt under landssorgenBrand logo
Absurda ryktena om Meghan – mitt under landssorgen

Meghan Markle har ständigt blickarna riktade mot sig, och hennes resa in – och ut, ur det brittiska kungahuset har inte varit lätt. Hon har talat öppet om hur hon inte trivdes av tillvaron i kungahusets händer, och räds inte obekväma ämnen.

I sin egna podcast bryter hon nu tystnaden om orättvisorna hon upplevt, och upplever än idag som kvinna – och sätter ned foten en gång för alla.

Berättar om tuffa tiden

Långt innan hon träffade sin prins och blev hertiginna av Sussex var Meghan redan van vid strålkastarna. I USA hade hon en framgångsrik karriär som skådespelare och gjorde storartad succé i programmet Suits.

Före tv-karriären tog fart på riktigt syntes hon redan 2006 i programmet Deal or no deal, ett program som även gjorde en kort visit i den svenska tablån.

Annons

Hennes roll var simpel, Meghan och en rad andra unga tjejer stod vid varsin väska och poserade, med syftet att se vackra ut. Nu avslöjar hon allt om sin tid i programmet i podden Archetypes, och hon ser tillbaka på tiden med ilska.

Hon berättar att tjejerna i programmet varje vecka uppmanades att lägga ner mycket tid på sitt yttre, för att se solkyssta ut, förlänga håret och fixa fransar. Allt fokus låg på en sak, hur de såg ut.

– Ögonblick innan vi skulle upp på scenen var det en kvinna som drev programmet och hon skulle vara där bakom scenen, och jag kan fortfarande höra henne. Hon kunde inte uttala mitt efternamn ordentligt vid den tiden och jag visste vem hon pratade med eftersom hon sa: "Markle, sug in magen!" Markle, sug in magen!’, säger hon.

Meghan Markle
Meghan har fått nog av orättvisorna.

Hoppade av

Meghan lyfter även skillnaden mellan män och kvinnors sexualitet, och menar att kvinnors sexualitet oftare förtalas än män. Att kvinnor blir orättvist behandlande, som en man i samma situation aldrig skulle bli.

Annons

– En man som är en ”player” kan vara ute och ha kul och blir ofta hyllad. Men för en kvinna spelar det ingen roll om hon är den mest framgångsrika 50 plus-kvinnan inom finans, jag lovar, någon kommer ändå att säga: ”Men hon var en slampa på universitetet”, säger hon i podden.

Detta har hon själv fått sin beskärda del av som kvinna, som när hon medverkade i Deal or no deal. Hon berättar att hon vantrivdes så pass mycket att hon hoppade av programmet.

– Jag gick därifrån med den här klumpen i magen och visste att jag var så mycket mer än det som objektifierades på scenen. Jag gillade inte att känna mig tvingad att bara vara mitt utseende och så lite substans, och det var så det kändes för mig när jag reducerades till den här specifika arketypen: ordet ”bimbo"

Foto: TT

Annons