Meghan Markle och Harry får kritik för de gjort mot sjuke prins Philip

Prins Harry, Meghan Markle och prins Philip

Meghan Markle och prins Harry får kritik för det de gjort medan prins Philip är akut sjuk.

SMeghan Markle och prins Harry ska få säga sitt på söndag. Då ska prinsparet intervjuas i den amerikanska tv-kanalen CBS av tv-ikonen Oprah Winifrey.

Redan nu förutser många att Meghan och Harry kommer att säga saker som inte lär glädja den engelska kungafamiljen. Faktum är att paret fått motta kritik, trots att intervjun inte sänts ännu.

Meghan Markle och prins Harry får kritik

Tv-stjärnan Piers Morgan anklagar Meghan och Harry för att vara hycklare när de å ena sidan vill fly uppmärksamheten, å andra sidan söker den.

"De har sysslat med en galen mediaturné som får deras krav på att bli lämnade i fred att framstå som störtlöjliga", skriver Piers i en krönika för Daily Mail.

"Och nu har vi nått den absoluta toppen av den här absurda kungliga såpoperan, veckan då allt hertigparet har påstått sig vara, och påstått sig eftersträva, har slutat i en fadäs som är så skrattretande hycklande att den nästan inte går att parodiera."

Piers tycker också att timingen är extra illa vald. Harrys farfar, prins Philip, ligger nämligen inlagd på sjukhus sedan snart två veckor tillbaka.

"Att man gör allt detta när prins Philip är allvarligt sjuk är ärligt talat vidrigt", skriver Piers.

"Men vad mer kan man vänta sig av ett par som försökte lära drottningen om hur man tjänar sitt folk?".

Ska intervjuas av Oprah Winifrey

Piers får medhåll i en annan krönika, författad av Daily Mails kungareporter Richard Kay. Han menar att Harry och Meghan borde få Oprah och CBS att senarelägga intervjun – allt annat vore "okänsligt" och "tanklöst".

"Det hade varit så mycket bättre att se till att man inte gjorde reklam för intervjun på förhand innan nyheterna om Philip blivit lite mer positiva", skriver Richard.

"Men det hade krävt lite insikt från Harrys sida."

LÄS MER: Så pressades Meghan att lämna kungahuset

LÄS MER: SVT-profilernas förvandling – åren efter mystiska avhoppen

LÄS MER: Herman Lindqvist avslöjar sanningen om exfrun – efter splittringen