Meghan Markle och prins Harry utskällda för sina ord om prins Philip: "Jag är chockad"

Prins Harry, Meghan Markle, prins Philip, drottning Elizabeth

Meghan Markle och prins Harry har fått skäll för sitt uttalande om den nyligen avlidne prins Philip.
Prins Philip är död – blev 99 år gammal
Slå på ljud

Prins Philip lämnar, som drottning Elizabeth själv uttryckte det, "ett enormt tomrum" sig. Han var inte bara viktig som offentlig figur, som en symbol för den brittiska monarkin. Han var också make, pappa, farfar, morfar, farfarsfar och morfarsfar.

Prins Philip död – nu får Meghan Markle och prins Harry skäll

Prins Harry, Meghan Markle, prins Philip, drottning Elizabeth

Många tyckte att prins Harrys ord om prins Philip var opassande.

Medlemmar i den brittiska kungafamiljen har en efter en bjudit på fina avsked och kärleksförklaringar efter att Philip gick bort i fredags. Så här sa till exempel prins William:

– Min farfars hundraåriga liv karaktäriserades av ständig tjänstgöring – han tjänstgjorde för sitt land, för det Förenade Samväldet, för sin hustru och för vår familj.

– Jag känner mig lyckligt lottad som har fått ha en sådan förebild. Han har guidat mig långt in i mitt vuxna liv, både i de lyckliga stunderna och i de allra svåraste.

Och prins Charles rörde många till tårar, med sitt "my dear papa".

– Min käre pappa var en mycket speciell person som jag tror framför allt annat skulle ha varit förbluffad över reaktionen och de rörande saker som har sagts om honom och ur den synvinkeln är vi, min familj, djupt tacksamma för allt detta, sa Charles.

"Jag är helt chockad"

Även prins Harry och Meghan Markle har gjort ett uttalande, via sin hemsida Archewell. De var mer kortfattade.

"I kärleksfullt minne av hans kungliga höghet, hertigen av Edinburgh, 1921-2021. Tack för din tjänstgöring... du kommer vara mycket saknad", lyder hela meddelandet som har publicerats på parets hemsida.

Kortfattat – och också lite känslokallt? Det är i alla fall vad kritikerna säger.

"Jag är helt chockad för bristen på känsla i det Harry och Meghan skrev. 'Tack för din tjänstgöring. Du kommer att vara mycket saknad.' Han var inte en avlägsen släkting de inte hade sett på flera år. Philip var hans farfar för Guds skull. Var är kärleken? Los Angeles har förstört honom", skriver journalisten Kelvin MacKenzie.

"Jag vet att det här är en strid de inte kan vinna, men är detta det bästa Harry och Meghan kunde komma på? Det är som en kommentar någon lämnat på Trip Advisor", skriver reportern Peter Ford.

LÄS MER: Så pressades Meghan att lämna kungahuset

LÄS MER: Meghan berättar: Levde som fånge i kungahuset

LÄS MER: Meghan dumpade Piers Morgan – verkliga relationen bakom bråket