Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleineVictoriadagen

Meghan Markles och Harrys gemensamma beslut – efter åtta år ihop

15 feb, 2024, 17:00 
Pernilla Albinsson
Meghan Markle och prins Harry
TT.
Med sitt nya beslut kan Meghan och Harry bryta mot löftet de gav drottning Elizabeth.
Annons

Meghan och Harry träffades för första gången på en blind date. Sammanförda av gemensamma vänner gick de på en första dejt på medlemsklubben Soho House i London.

Expert: Meghan vill leva ett helt annat liv än HarryBrand logo
Expert: Meghan vill leva ett helt annat liv än Harry

Ungefär två år senare hade paret ett storslaget bröllop i St George Chapel i Windsor. Bröllopets gästlista innehöll cirka 600 gäster och den pryddes av många kända namn.

När paret gifte sig fick Harry titeln hertig av Sussex och Meghan blev därmed hertiginna av Sussex. Titlarna fick de av dåvarande drottning Elizabeth. När Harry och Meghan, två år senare valde att frångå sina kungliga plikter och flytta till USA gav de drottningen ett löfte om att de inte skulle använda sina kungliga titlar i kommersiella sammanhang.

Bryter sina löften

Prins Harry och Meghan Markle med barnen Archie och Lilibet.
När Harry gifte sig fick han titeln hertig av Sussex av den dåvarande drottningen.NIPI

Kritiker menar att paret nu har frångått sitt löfte. De har nämligen bytt namn på sin hemsida "Archewell", nu heter den istället "Sussex.com". Det som upprör mest är just användandet av Meghans vapensköld som kritikerna säger är ett klart löftesbrott.

Annons

Enligt The Times har Meghan och Harrys barn Archie och Lilibet Diana fått efternamnet Sussex. Det gemensamma efternamnet ska vara anledningen till namnbytet på hemsidan. De vill de ha hela familjen och alla deras projekt ska samlas under samma namn.

Kände sig länge förbisedd

Harry vill dessutom, som yngre syskon själv, inte att Lilibet Diana ska känna sig förbisedd av det tidigare namnet – som ju är inspirerad av den äldre sonen Archie.

Harry har i sin egna memoar beskrivit att han kände sig förbisedd under stora delar av uppväxten. Hans äldre bror, prins William, fick mer uppmärksamhet av familjen då han är tronarvinge och en dag kommer bli Englands kung.

– Verkligheten bakom den nya sajten är enkel. Det är ett nav för allt de gör och det återspeglar det faktum att hela familjen har, sedan kungens kröning, samma efternamn för första gången. Det är en stor sak för vilken familj som helst, det representerar enighet och är ett stolt ögonblick, säger en källa till The Times.

Foto: TT, NIPI.

Annons