Meghan Markles örhängen väcker ilska: "Hur kan hon göra så – det är vidrigt?"

Meghan Markle

Meghan Markle har burit örhängen som kan kopplas till ett mord – nu rasar folket.

Meghan Markle har fått vänja sig vid att bli hårt synad. Nu ska hon och maken prins Harry snart bli intervjuade av Oprah Winfrey i amerikansk tv – och lagom till det har den brittiska pressen plockat fram information som kan komma att skada den blivande tvåbarnsmammans anseende.

Meghan Markles örhängen väcker stark ilska

En sådan potentiell ryktesförstörare är en oväntad, till synes obetydlig detalj: Meghans örhängen.

I en artikel i The Times kan vi läsa att Meghan äger ett par örhängen med en väldigt skamfilad bakgrund.

"Hertiginnan bar örhängen på en officiell middag i Fiji 2018 som var en bröllopspresent från kronprins Mohammed bin Salman av Saudiarabien, som enligt den amerikanska underrättelsetjänsten låg bakom mordet på journalisten Jamal Khashoggi. Middagen ägde rum tre veckor efter mordet", skriver The Times.

Jamal jobbade för Washington Post och mördades 2018. han besökte det saudiarabiska konsultatet i Istanbul för att få tag på några dokument men sågs aldrig lämna byggnaden. Han konstaterades mördad ett par veckor senare.

I en rapport som skriven av amerikansk underrättelsetjänst var det kronprins Mohammed som personligen godkände mordet på Jamal.

"Jag tycker att det är vidrigt"

Meghan Markle

Här bär Meghan Markle de så kontroversiella örhängena.

Nu får Meghan gått om kritik för sitt beslut att bära örhängena, så tätt inpå mordet på Jamal.

"Jag tycker att det är vidrigt. Hur kunde hon tro att det var okej?", skriver The Times-reportern Valentin Low på Twitter och får gott om medhåll.

Men Meghans läger har inte suttit sysslolösa när anklagelserna regnat in. De har slagit tillbaka – med ett uttalande till The Times.

"Låt oss vara ärliga kring vad detta är – en utstuderad smutskastningskampanj baserad på missvisande och skadlig desinformation. Vi är bedrövade över att se den här typen av karaktärsmord skänks trovärdighet av en tidning. Det är ingen slump att förvridna, flera år gamla anklagelser vars syfte är att skada hertiginnan ges till den brittiska pressen kort inpå att hon och hertigen ska prata öppet och ärligt om sina upplevelser de senaste åren", skriver parets PR-stab i uttalandet.

LÄS MER: Så pressades Meghan att lämna kungahuset

LÄS MER: SVT-profilernas förvandling – åren efter mystiska avhoppen

LÄS MER: Herman Lindqvist avslöjar sanningen om exfrun – efter splittringen