Meghan och Harry har bytt namn – sanningen bakom namnbytet

Hertiginnan Meghan Markle Prins Harry

Hela världen känner dem som Meghan och Harry – men egentligen heter de något helt annat!
7 saker som hänt efter Meghans & Harrys sorti ur kungahuset
Slå på ljud

Du tror kanske att det där är Meghan och Harry? Nej, så enkelt är det inte! Ska man vara petig är det faktiskt Rachel och prins Henry som vi har framför oss.

Meghan, 39, är döpt till Rachel Meghan Markle, med tilltalsnamnet Rachel. Så kallades hon också av alla när hon växte upp: I familjen, av vännerna och i skolan. Men när TV-karriären började ta fart halade hon fram namnet Meghan i stället, enligt uppgift för att det var lättare att säga Meghan Markle än Rachel Markle. Och för att hon tyckte att det var snyggare med alliterationen (två M).

Rachel, alias Meghan, bytte namn när hon blev TV-stjärna. Men slog ironiskt nog igenom som karaktären Rachel i TV-serien Suits.

LÄS MER: Sanningen om prins Harrys utseendeförändring

Men prins Harry då? Ja, han är döpt till Henry Charles Albert David – och hans officiella namn är i själva verket prins Henry.

Trots det så har han kallats för prins Harry i hela sitt 36-åriga liv – av alla (detta är alltså inget smeknamn). Numera har dock det brittiska hovet kunnat runda hela namnproblematiken eftersom prins Harry sedan bröllopet 2018 formellt går under titeln Duke of Sussex (Hertigen av Sussex).

Därför kallas inte prins Harry för sitt rätta namn

Prins Harry Meghan Markle

Prins Henry, mer känd som prins Harry.

Bakgrunden till den här Henry-Harry-röran ska vara att prins Charles och prinsessan Diana av någon outgrundlig kunglig anledning (obligatoriskt släktnamn?) såg sig tvungna att välja Henry – trots att de gillade Harry bättre. De gjorde därför klart för alla att de aldrig tänkte kalla sin nyfödde son för något annat än prins Harry.

Prinsessan Diana Prins Harry Dop 1984 Prins William

Prinsessan Diana med sin nydöpta son Henry/Harry. Längst ner tittar prins William fram.

Så utöver allt annat som förenar Meghan och Harry, så har de alltså det gemensamt att ingen av dem tilltalas med sitt ”rätta” dopnamn: När drottning Elizabeth år 2017 sände ut den officiella kommunikén där hon gav det formella klartecknet till deras bröllop, så var det inga mindre än prins Henry och Rachel Markle som hon välsignade...

LÄS MER: Mardröm för Meghan Markle – systern Samanthas skandalbok är här

LÄS MER: Dramat kring Meghans och Harrys hus

LÄS MER: Meghans skräck – bilderna kan läcka ut

Foto: TT.