Meghans beslut för Archie väcker ilska: "Det är problematiskt"

19 jan, 2021, 09:00 
Prins Harry, Meghan Markle och Archie
Meghan Markle har hamnat i blåsväder. Många tycker att hertiginnan tagit ett dumt beslut kring sonen Archie.
Annons
Titta in i Meghan och Harrys nya lyxvilla!
Titta in i Meghan och Harrys nya lyxvilla!

För ett år sedan lämnade Prins Harry och Meghan Markle sina positioner som seniora medlemmar i den brittiska kungafamiljen.

I pressmeddelandet motiverade paret beslutet med att de ville ha möjligt att arbeta och bli ekonomiskt oberoende. De berättade även att familjen skulle flytta till Nordamerika.

Sagt och gjort – familjen bor numera i Santa Barbra, USA. Där har paret jobbat med sitt projekt Archewell som nyligen rullat ut en podcast. Men ett beslut sticker vissa i ögonen.

"Gått över gränsen"

Recept.se Nyhetsbrev

Flera kungliga experter anklagar nu Meghan Markle och prins Harry för att använda sin som "clickbait".

Anledningen är att paret i sitt premiäravsnitt av podcasten lät Archie tala in i mikrofonen. Det här var första gången vi fick höra Archies röst och kritiken kom som ett brev på posten.

Annons

– Jag blev förvånad och tycker att det är problematiskt, säger kungliga experten Russell Myers i podcasten The Royal Beat.

Han fortsätter, och beskriver hur Meghan och Harry måste ha varit medvetna om vilken uppståndelse inslaget skulle skapa.

– Och nu är det allt folk pratar om och då har man gått över gränsen.

Prins Harry, Archie och Meghan Markle
I Meghan Markle och prins Harrys podcast fick vi höra Archie prata för första gången.

Vanity Fair-reportern Katie Nicholl, som också gästar podcasten, understyker att det var "underbart" att få höra Archies röst. Hon är dock också kritisk till beslutet.

– Nu kommer ni anklagas för att tjäna pengar [på Archie] och anklagas för att blanda personligt med kommersiellt.

Meghan Markle och Prins Harrys hjärteprojekt

På grund av coronapandemin blev lanseringen av Meghan och Harrys projekt Archewell uppskjutet, men nu har alltså både en podcast och en hemsida rullats ut.

Annons

Namnet "Archewell" är en blinkning till deras sons namn, Archie Mountbatten Windsor.

Archie ska vara inspirerat av det grekiska order "arche" som står för "alltings urämne", eller som det tolkas på engelska, källa till handling.

"Vi kände att det konceptet passade för den välgörenhetsorganisation vi en gång hoppats på att kunna bygga, och det blev inspirationen till vår sons namn. Att göra något av mening, att göra nåt som är betydelsefullt" har de tidigare sagt om namnet till The Daily Telegraph.

Foto: TT

Annons