Meghans chockbesked – vill ha kungligt dop för Lilibet i England

Meghan kan återvända till England för att döpa sin dotter.

Slå på ljud

Meghan och Harry har haft en turbulent tid egentligen ända sedan hon blev en del av den brittiska kungafamiljen, men allt eskalerades förra året när de kom med de oväntade beskedet att de hoppar av sina kungliga plikter och flyttar till USA.

Under våren har relationen med kungahuset, det brittiska folket och inte minst med drottning Elizabeth blivit allt frostigare, efter att båda Meghan och Harry gått ut dels i den ökända intervjun med Oprah Winfrey och dels i egna programformat på Netflix har kritiserat Elizabeth och den institution hon tjänat hela sitt vuxna liv.

Därför kom det som något av en överraskning när Meghan och Harry gick ut och avslöjade att de hade fått en dotter två dagar tidigare och att de bestämt att hon ska få namnen Lilibet Diana, och kallas Lili.

Diana, efter Harrys ikoniska mamma, togs emot med belåtenhet. Men namnet Lilibet har de senaste dagarna rört upp himmel och jord, sedan flera experter gått ut och hävdat att just det namnvalet är respektlöst och för intimt eftersom det var det smeknamn på drottningen som prins Philip var den ende som använde.

Meghan och Harry vill ha kungligt dop

Nu är det dags att döpa den lilla och en källa berättar för Daily Mail att det är ett kungligt dop i Storbritannien som ligger högst upp på önskelistan för Harry och Meghan.

”Harry har sagt till flera olika personer att de vill att Lili döps på Windsor, precis som hennes bror. De väntar gärna tills omständigheterna tillåter” säger en källa enligt tidningen.

Enligt tidningen är det ännu oklart hur Elizabeth och kungafamiljen ställer sig till denna önskan.

Archie döptes i Windsor 2019 i en hemlig ceremoni, där Meghan kritiserades för valet att inte avslöja faddrarna på morgonen innan dopet, så som sig brukligt enligt traditionen.

LÄS MER: Så pressades Meghan att lämna kungahuset

LÄS MER: Meghan berättar: Levde som fånge i kungahuset

LÄS MER: Meghan dumpade Piers Morgan – verkliga relationen bakom bråket