Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Meghans dolda budskap – bakom hämndlooken

09 mar, 2021, 05:00 
Wallis Simpson Meghan Markle Likhet
Såg du Oprah Winfrey-intervjun? Meghan släppte bomb efter bomb – men hon hade också ett ordlöst budskap, förmedlat genom sin look...
Annons
Prins Harrys känslosamma ord om Diana – avslöjar allt i ny skandalintervjuBrand logo
Prins Harrys känslosamma ord om Diana – avslöjar allt i ny skandalintervju

Spana in mittbenan. Den mönstrade klänningen med sin djupa v-ringning. Sättet att hålla huvudet.

Det skiljer 85 år mellan de här bilderna, men Meghans yttre likhet med Wallis Simpson är fascinerande uppenbar. Wallis var – precis som Meghan – en amerikanska som satte den brittiska monarkin i gungning: År 1936 fick hon drottning Elizabeths farbror Edward VIII att abdikera, efter bara 11 månader som kung.

Nu har Meghan och prins Harry gjort en liknande resa bort från det brittiska kungahuset – och genom sin styling skapade Meghan en symbolisk länk mellan nu och då.

Prins Harry Meghan Markle Oprah Winfrey Intervju
Wallis Simpson-feeling. Med sin frisyr och den där svarta Armani-klänningen med en Lotusblomma på axeln fick Meghan alla att tänka på Wallis Simpson – och på den ödesroll som hon spelat i den brittiska kungafamiljen.

Men detta var inte första gången som Meghan ”talade genom sina kläder”. Redan förra våren konstaterade brittiska The Telegraph att hon satte punkt för sitt kungliga liv med en dramatisk revenge wardrobe, en ”hämngarderob”.

Annons

Meghan Markle gör som prinsessan Diana

Detta med att låta kläderna tala när hon var förhindrad att säga något själv var för övrigt en taktik som även prinsessan Diana brukade använda sig av. Som här:

Meghan Markle Prinsessan Diana Revenge dressing
Prinsessan Diana skapade drama med hjälp av en flygande scarf – precis som Meghan Markle.

Meghan Markle bar sin gröna outfit från Emilia Wickstead under sitt sista kungliga uppdrag i mars 2020. Och prinsessan Diana skapade krigsrubriker med sin korta, svarta och urringade revenge dress från Christina Stambolian – samma sommardag som prins Charles år 1994 hade suttit i tv och erkänt att han varit otrogen.

Foto: TT, Harpo Productions/Joe Pugliese.

Annons