Meghans hämnd på drottningen – sprickan innan avhoppet

Meghans hämnd på drottningen – sprickan innan avhoppet
Brittiska kungafamiljens jättekris fortsätter. Och nu kommer nya uppgifter: Meghans och Harrys utspel var en hämnd på drottningen.
Annons

Är det Meghan och Harry som lämnar den brittiska kungafamiljen i sticket? Eller tog de i själva verket steget – innan de blev bortknuffade?

Ja, där har ni den senaste brännheta frågan i mediestormen kring hertiginnan Meghan, 38, och prins Harry, 35. Deras beslut att ”abdikera” från sitt gamla kungliga liv har skakat britterna, och allra mest upprörda har man varit över att drottningen fick ta del av utspelet via TV-nyheterna.

Annons

Annons
Drottning Elizabeth bakom ratten på sin jeep.
Första bilden på drottning Elizabeth sedan krisen bröt ut. Den togs igår när hon rattade sin jeep över slottet Sandringhams ägor.

”Det var prins Charles plan som utlöste allt”

Men det finns också en annan version om bakgrunden till denna nyhetsbomb. De uppgifterna kommer från Meghans och Harrys gode vän, journalisten Tom Bradby, som även gjorde den uppmärksammade tv-intervjun med dem i höstas. I går satt han i brittisk tv och hintade om att Meghans och Harrys flykt till Nordamerika är en reaktion på något mycket större. Närmare bestämt på prins Charles långt gångna plan på en ny och nerslimmad brittisk kungafamilj.

Den brittiska kungafamiljen på slottsbalkongen.
Kärntruppen längst fram – och Meghan och Harry i bakre ledet.
Annons

Beskedet till Harry och Meghan

Prins Charles har länge velat se färre ”heltidsarbetande” kungligheter, precis som vår egen kung, och då kommer det (enligt Tom Bradby) inte finnas någon framträdande plats för Meghan och Harry. Denna information – att deras insatser inte längre är önskvärda på samma sätt, eller i varje fall inte prioriterade – ska också ha framförts till Meghan och Harry under deras vistelse i Kanada. Och den ska inte ha tagits emot bra.

Det ska sedan ha varit detta som låg bakom Meghans och Harrys drastiska beslut att gå ut med sitt ”avhopp”, utan att invänta tillstånd från drottning Elizabeth.

Annons

Och den utlösande faktorn? Ja den ser ni här, menar många brittiska hovexperter:

Drottningen Elisabeth med prins Charles, prins William och prins George.
Drottningen – med tre framtida kungar: prins Charles, prins William och prins George.

Bilden på drottningen och de tre tronarvingarna – den brittiska kungafamiljens nya slimmade kärntrupp – togs i tronrummet på Buckingham Palace medan Meghan och Harry var i Kanada, och den blev offentlig kring nyår. Det är en bild som tydligt pekar ut riktningen framåt: det är det här gänget som det kommer att handla om i framtiden. Medan prins Harry och Meghan får gasa vidare på ett sidospår.

Annons
Hertiginnan Meghan Markle och prins Harry i profil.
Powerparet kliver åt sidan. Nu är framtiden ett oskrivet blad för Harry och Meghan.

Foto: TT.

Mer om svenska och internationella kungligheter, societet och kändisar från oss på Svensk Damtidning:

Dela på:

3 kommentarer till “Meghans hämnd på drottningen – sprickan innan avhoppet”

  1. Christina skriver: 11 januari, 2020

    All heder åt svenska kungahuset . Ingen blev rabiat när kungen gjorde sina ändringar i kungahuset . Det är skillnad i mentalitet och uppfostran .


  2. Desirée skriver: 13 januari, 2020

    Lite märklig teori. Drottningen är faktiskt 94 år och visst kan hon leva och orka i många år till. Charles är 71 år och kan naturligtvis leva länge än. Men saker kan hända innan George, Charlotte och Louis är vuxna och kan börja utföra uppdrag och då skulle det naturliga var att Harry och Megan ställer upp. De som står längre från tronen, såsom kusinerna, ska ju fasas ut enligt Charles.


  3. Cissi skriver: 15 januari, 2020

    Paret Wessex är nog minst lika värdefulla som “the Sussexes”.


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Annons
Annons
Annons
Laddar