Meghans hämnd på drottningen – sprickan innan avhoppet

Brittiska kungafamiljens jättekris fortsätter. Och nu kommer nya uppgifter: Meghans och Harrys utspel var en hämnd på drottningen.

Är det Meghan och Harry som lämnar den brittiska kungafamiljen i sticket? Eller tog de i själva verket steget – innan de blev bortknuffade?

Ja, där har ni den senaste brännheta frågan i mediestormen kring hertiginnan Meghan, 38, och prins Harry, 35. Deras beslut att ”abdikera” från sitt gamla kungliga liv har skakat britterna, och allra mest upprörda har man varit över att drottningen fick ta del av utspelet via TV-nyheterna.

Drottning Elizabeth bakom ratten på sin jeep.

Första bilden på drottning Elizabeth sedan krisen bröt ut. Den togs igår när hon rattade sin jeep över slottet Sandringhams ägor.

”Det var prins Charles plan som utlöste allt”

Men det finns också en annan version om bakgrunden till denna nyhetsbomb. De uppgifterna kommer från Meghans och Harrys gode vän, journalisten Tom Bradby, som även gjorde den uppmärksammade tv-intervjun med dem i höstas. I går satt han i brittisk tv och hintade om att Meghans och Harrys flykt till Nordamerika är en reaktion på något mycket större. Närmare bestämt på prins Charles långt gångna plan på en ny och nerslimmad brittisk kungafamilj.

Den brittiska kungafamiljen på slottsbalkongen.

Kärntruppen längst fram – och Meghan och Harry i bakre ledet.

Beskedet till Harry och Meghan

Prins Charles har länge velat se färre ”heltidsarbetande” kungligheter, precis som vår egen kung, och då kommer det (enligt Tom Bradby) inte finnas någon framträdande plats för Meghan och Harry. Denna information – att deras insatser inte längre är önskvärda på samma sätt, eller i varje fall inte prioriterade – ska också ha framförts till Meghan och Harry under deras vistelse i Kanada. Och den ska inte ha tagits emot bra.

Det ska sedan ha varit detta som låg bakom Meghans och Harrys drastiska beslut att gå ut med sitt ”avhopp”, utan att invänta tillstånd från drottning Elizabeth.

Och den utlösande faktorn? Ja den ser ni här, menar många brittiska hovexperter:

Drottningen Elisabeth med prins Charles, prins William och prins George.

Drottningen – med tre framtida kungar: prins Charles, prins William och prins George.

Bilden på drottningen och de tre tronarvingarna – den brittiska kungafamiljens nya slimmade kärntrupp – togs i tronrummet på Buckingham Palace medan Meghan och Harry var i Kanada, och den blev offentlig kring nyår. Det är en bild som tydligt pekar ut riktningen framåt: det är det här gänget som det kommer att handla om i framtiden. Medan prins Harry och Meghan får gasa vidare på ett sidospår.

Hertiginnan Meghan Markle och prins Harry i profil.

Powerparet kliver åt sidan. Nu är framtiden ett oskrivet blad för Harry och Meghan.

Foto: TT.