Meghans iskalla agerande mot drottningen

Drottning Elizabeth Meghan Markle

Nu kommer nya uppgifter från hovet om Meghans roll i den brittiska kungafamiljens jättekris: Hon agerade iskallt.

Nej, det var inte drottning Elizabeth som hindrade Meghan från delta i brittiska kungafamiljens krismöte på slottet Sandringham. Det var Meghan som sa ”Tack. Men nej tack.”

Detta trots att den brittiska kungafamiljen befinner sig i en av sina värsta kriser på mycket länge. Och trots att det är Meghan som har skapat nödläget – och dragit igång hela cirkusen – genom sitt utspel tillsammans med prins Harry.

– Att då nobba mötet, det är ju som att knäppa drottningen på näsan och säga ”här bestämmer jag!”, konstaterar Svensk Damtidnings chefredaktör Johan T Lindwall.

Meghan och prins Harry med brittiska kungafamiljen.

Meghans bojkott mot den brittiska kungafamiljen kan inte bli tydligare.

De här nya uppgifterna om Meghans agerande i samband med krismötet kommer direkt från Meghans och Harrys egen stab:

– Hertigparet bedömde helt enkelt inte att det var nödvändigt att Meghan skulle delta, säger deras presstalesman, och tillbakavisade samtidigt den tidigare officiella versionen om att Meghan skulle ha blivit nekad att vara med på telefon, eftersom drottningen befarade att innehållet i detta ytterst känsliga familjemöte då skulle ha kunnat läcka ut.

Prins Harry och hertiginnan Meghan Markle

Det är bara 18 månader sedan bröllopet. Vem hade trott att det skulle sluta så här?

Meghans nya liv i Kanada

Sent i går kväll kunde Daily Mail också visa de första bilderna på Meghan i hennes nya ”hemland” Kanada, dit hon flydde efter bara tre dagar på brittisk mark. Att hon är nöjd med utvecklingen går inte att ta miste på: det är en mycket belåten hertiginna som ler rätt in i fotografens kamera.

Så solig har vi inte sett henne på länge. Och i slutet av veckan uppges prins Harry sätta sig på planet till Kanada – och så kan deras nya liv börja. Eller som en brittisk hovexpert uttrycker saken: Meghan och Harry har vunnit första ronden.

Nu väntar nya livet i Kanada för hertiginnan Meghan Markle

Meghan släppte bomben – och flög sedan direkt tillbaka till Kanada, där hon lämnat sonen Archie, åtta månader, med nannyn och en väninna.

Foto: TT.