Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Meghans kupp under Charles stora dag - dyker upp mitt under födelsedagen

15 jun, 2023, 12:44 
https://image.svenskdam.se/image-9733955?imageId=9733955&width=1320&height=1320&cropw=100&croph=100&x=0&y=0
Felicia Plåt
Meghan och Charles
Charles firar sin födelsedag den 17 juni. Foto:TT

Meghan Markles TV-serie återvänder till Netflix.

Annons

Nu är det lite över en månad sedan Charles kröntes till den nya kungen av Storbritannien. 6:e maj var den stora dagen och flera kungligheter över hela världen befann sig i England för att närvara vi kröningen.

Meghan och Harry blir hemlösa – sparkas utBrand logo
Meghan och Harry blir hemlösa – sparkas ut

Charles två födelsedagar

Som kung har Charles en del uppgrad han måste närvara på och mycket har förändrats från att vara prins till att bli kung. En grej som kommer att bli nytt är att han kommer ha två födelsedagar.

Som monark i Storbritannien har man en "faktiskt" födelsedag och en officiell. Denna kallas för Trooping of the Colour och är en parad där man uppmärksammar monarkens födelsedag. Vilket har varit en årlig tradition sedan George III:s regeringstid.

Trots att Charles fyller år den 14 november så kommer paraden att ta plats i London den 17 juni. Varför detta tänker ni då? Jo, även när drottning Elizabeth firade sin Trooping of the Color arrangerades den i juni, vilket det har gjort sedan urminnes tider. Det handlar alltså om tradition men även om att det är praktiskt, då vädret är bättre i Storbritannien under juni.

Annons

Harry och Meghan fick ingen inbjudan

Trots denna stora fest verkar det som att Harry och Meghan inte är inbjudna till firandet.

– Jag har hört att prins Harry och Meghan inte blivit bjudna till kungens födelsedagsparad kommande helg. Jag befarar att det reflekterar relationen mellan dem just nu, säger Richard Eden till Daily Mail.

Meghan och Charles delar strålkastarljuset

Trots att prinsparet inte kommer vara på plats kommer svärdottern Meghan dela strålkastarljuset med Charles under den stora dagen. Succéserien "Suits" som Hertiginnan var med i innan hon blev tillsamman med Harry kommer att släppas på Netflix i USA. Detta under samma dag som kungen firar sin födelsedag.

Serien som gick mellan 2011 och 2019 blev riktigt populär och det är nog flera som är taggade över att den återkommer till Netflix. Frågan är nu vad tittarna kommer välja att titta på, Trooping of the Color eller Suits.

Annons