Meghans nya drag väcker frågan – är detta ett tjuvnyp på Elizabeth?

Archies nya liv i Los Angeles – så ser det ut!

Prins Harry och Meghan Markle gav svar på tal när drottningen sa nej till deras framtidsplan.Deras reaktion blev inte populär i Buckingham Palace.

Drottning Elizabeth har utåt sett agerat stöttande sedan prins Harry och Meghan Markle beslutade sig för att frigöra sig från det engelska kungahuset.

Men i förra veckan kände hon sig manad att sätta ner foten. Hon ville inte att Harry och Meghan skulle använda sig av ordet “Royal” i sitt nya varumärke – vilket hon också framförde till paret.

Inget mer Sussex Royal

Beskedet tycks ha gjort Harry och Meghan provocerade. Deras officiella svar, ett 1114 ord långt uttalande, innehöll flera väldigt bestämda formuleringar.

“Även om monarkin eller staten inte har någon laglig rätt att bestämma över hur ordet ‘Royal’ används utomlands, så kommer hertigen och hertiginnan av Sussex inte använda ‘Sussex Royal’ eller någon form av ordet ‘Royal’ någonstans (antingen inom Storbritannien eller annars) när övergången sker våren 2020”, skrev Harry och Meghan.

Ilska mot Harry och Meghan

Meghan och prins Harry

Meghan och prins Harry vill bygga ett imperium.

Uttalandet har gjort Harry och Meghan än mindre populära i Buckingham Palace, skriver Daily Mail. Flera källor i det brittiska hovet har skakat på huvudena åt vissa av utspelen som förekommer i brevet.

– Det var deras beslut att det skulle bli så här och familjen gör allt de kan för att få till övergången. Men det kräver uppoffringar från båda sidorna och hertiginneparet behöver sköta det här snyggare. Den här sortens tjuvnyp gör ingen nytta, säger en källa.

En annan källa går ännu längre i sitt fördömande.

– De verkar ha tappat koncepterna fullständigt, säger källan.

Då slutar de vara kungliga

Den 31 mars stänger hertigparet ner sitt kontor i Buckingham Palace. Harry och Meghan kommer då att återvända till Storbritannien för sina sista kungliga uppdrag någonsin. De ska bland annat att närvara vid den traditionsenliga Mountbatten Festival of Music på Royal Albert Hall.

Därefter följer en tolv månader lång prövotid där det nya arrangemanget ska “stresstestas”.