Meghans nya plan – kopierar prinsessan Madeleine

Meghan och Harry har sagt bye-bye till kungariket – och gjort en Madeleine!

Vad gör en brittisk prins och en svensk prinsessa som är på väg bort från det kungliga livet?

Ja Harry, 35, och Madeleine, 38, har samma svar på den frågan: Flyttar till Nordamerika.

Madeleine och Chris bor ju i Miami sedan ett och ett halvt år och Harry och Meghan planerar för sitt nya liv i Kanada – visserligen 343 mil ifrån varandra men ändå. Det är dock mycket tveksamt om Meghan och Harry, världens just nu mest omskrivna par, någonsin kommer att kunna bli lika härligt anonyma som Madeleine och Chris.

Prinsessan Madeleine Meghan prins Harry

Det är inte bara här hemma i Sverige som kungafamiljen har gått igenom stora förändringar. Samma omställning är nu i full sving även i den brittiska.

Som yngre syskon till tronföljaren delar Madeleine och Harry i alla fall en mycket speciell situation – de är båda födda rätt in i den kungliga världen, med all den glans och alla de privilegier som det medför. Men de har också mycket påtagligt förlorat mark vartefter deras äldre syskon har gift sig och fått barn.

Kopplingen mellan prinsessan Madeleine och prins Harry

Att vara född som nummer två eller tre i en kungafamilj blir ju inte lättare med åren och förr eller senare tar de nya små tronarvingarna vid, som vår egen prinsessan Estelle, snart 8, och britternas prins George, 6.  Så både Harry och Madeleine har rasat neråt i tronföjden och just nu är han sexa och prinsessan Madeleine sjua. Sådana är spelreglerna i en kungafamilj.

Inte för att Harry deppar ett dugg över det, han verkar otroligt lättad över att lämna kungafamiljen bakom sig, för att i stället sjösätta sitt nya fria liv i Kanada tillsammans med Meghan.

Situationen för deras barn liknar också varandra. prinsessan Madeleines tre barn Leonore, Nicolas och Adrienne. De är visserligen fortfarande prins respektive prinsessor, men deras kungliga HKH-titlar försvann med raketfart i oktober, under höstens stora förändring av det svenska kungahuset. Nu är barnen O’Neill att likställa med privatpersoner, visserligen med tjusiga titlar, men utan apanage och annan kunglig glans. Och lille Archie Harrison Mountbatten-Windsor, åtta månader, ja han var inte ens i närheten av en prinstitel och hans föräldrar ska till och med ha tackat nej till när drottning ville göra Archie till Earl of Dumbarton.

Archie Meghan och prins Harry

Baby Archie, så vanlig man kan bli!

Foto: TT.