Meghans och Harrys chockbeslut – hedrar inte prinsessan Diana: "Dömda oavsett"

Meghans och Harrys chockbeslut – hedrar inte prinsessan Diana: "Dömda oavsett"

Meghan och Harry har beslutat att inte åka till London för att hedra prinsessan Diana när en speciell fest arrangeras i hennes minne. Nu tycker familj, vänner och media att det är lika bra.

7 saker du inte visste om Meghan Markle
Slå på ljud

"Nyligen kom nyheten att Meghan och Harry inte kommer närvara när det hålls en fest i prinsessan Dianas ära, trots att det tidigare rapporterats att de skulle vara på plats under den minnesvärda kvällen.

Men nu får parets beslut medhåll från brittisk media, som menar att de hade varit dömda vilket beslut de än tog.

Meghans och Harrys beslut – hedrar inte prinsessan Diana

Inom en snar framtid arrangeras en bankett för att hedra prinsessan Diana, och för att tacka de givare som hjälpt till att finansiera minnesstatyn av henne, som avtäcktes i samband med att hon skulle ha fyllt 60 år.

Drygt 100 gäster är inbjudna till den exklusiva festen, och på listan finns självfallet Dianas son Harry och hans hustru Meghan.

Men de har nu valt att tacka nej, vilket har fått lokala medier att reagera som menar att "Diana säkert vrider sig i graven" när Harry väljer att inte hedra sin avlidna mamma.

Nu skriver brittiska tidningen The Sun att det troligtvis är bättre att hertigen och hertiginnan av Sussex faktiskt inte närvarar, och att de "för en gångs skull" tagit rätt beslut.

Familj och vänner vill inte ha Meghan och Harry på plats

Journalisten Clemmie Moodie skriver i tidningen att ingen hade velat ha dem där ändå:

"Minst av allt prins William, som har fått bära den kungliga bördan på sina gymkyssta axlar på egen hand medan Harry slappar i sitt hus med nio sovrum i Montecito-herrgård."

Enligt tidningen vill inte heller prinsessan Dianas syskon Sarah, Jane och Charles Spencer, eller hennes vänner att det numera amerikanska paret ska dyka upp, då de hade stulit fokus från en kväll som enbart ska handla om Diana.

Britterna menar i stället att Meghan och Harry borde sysselsätta sig med annat, så som de gjorde under deras senaste visit i New York. Förutom en liten detalj – de borde sluta bete sig som kungligheter: "De tillhör ju trots allt inte kungahuset längre."

Foto: TT

LÄS MER: Meghan och Harry dissar festen som arrangeras i prinsessan Dianas ära

LÄS MER: Det stora tiarabråket: Nu kommer sanningen om Meghan fram

LÄS MER: Prinsessan Dianas lyckligaste tid i livet – 18 år och fri från kungliga plikter

LÄS MER: Efter stora sprickan – William och Harry återförenas för att hylla Diana