Meghans och Harrys första ord – efter drottning Elizabeths dråpslag

Meghan Markle Prins Harry

”Vi vill utmana!” Nu bryter prins Harry och Meghan Markle tystnaden – efter drottning Elizabeths chockbesked.

Efter fem dagar ute i kylan: Prins Harry, 36, och Meghan Markle, 39, bryter tystnaden – och det gör de med ett videoklipp, filmat hemma i mångmiljonvillan i Montecito, Kalifornien.

Syftet är att promota deras nya podcast Archewell Audio på Spotify. En podd som sannolikt skulle ha haft ett betydligt mer kungligt namn om nu inte drottning Elizabeth hade satt ner foten. För att sedan, i fredags, ge dem en bestämd knuff ut ur kungahuset för gott.

LÄS MER: Bilden avslöjar – den sorgliga sanningen om Meghan och Harry

Meghan Markle Prins Harry

Ute i kylan. Men sina kungliga titlar har de fortfarande kvar, även om de inte får kalla sig Kungliga Högheter i kommersiella sammanhang.

Videon är 20 sekunder lång och Meghan och Harry talar om sin förhoppning om att de med podden ska kunna skapa starka samtal och understryker att de vill ”inspirera, utmana och utbilda”.

Just utmana är en av deras starka sidor – bakom sig har de lämnat hela kungafamiljen och många arga och besvikna britter. Så det alla spanade efter var förstås något helt annat än nyheter om podden. Nämligen: Hur har Meghan och Harry klarat knockout-beskedet från drottning Elizabeth?

Men detta förblev elefanten i rummet, det vill säga något som låg och vibrerade under ytan, men som inte nämndes alls. Men deppiga? Nej, det kan man inte säga.

Meghan och prins Harry – livet efter Megxit

Prins Harry

En förväntansfull prins Harry – snart blir han tvåbarnsfar.

Det var trots allt ett entusiastiskt par som världen fick möta och Meghan log in i kameran, klädd i sin uppmärksammade 30 000-kronorsklänning från Oscar de la Renta, i gravidmodell och mönstrad med citroner.

Ett öppet mål som den elaka brittiska pressen inte kunde motstå:

”When life gives you lemons...” konstaterar Daily Mail beskt.

Meghan Markle

– Vi har skapat podden för att kunna lyfta fram röster som kanske inte skulle ha blivit hörda annars, och för att få ta del av andra människors livsöden, säger Meghan i videon, klädd i sin cocktailklänning med citroner.

LÄS MER: Drottning Elizabeths dubbla sorg: Harry – och prins Philip

LÄS MER: Sanningen om prins Harrys utseendeförändring

LÄS MER: Dramat kring Meghans och Harrys skandalhus

Foto: TT.