Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Meghans och Harrys första ord – efter drottning Elizabeths dråpslag

23 feb, 2021, 14:15 
Meghan Markle Prins Harry
”Vi vill utmana!” Nu bryter prins Harry och Meghan Markle tystnaden – efter drottning Elizabeths chockbesked.
Annons
7 saker som hänt efter Meghans & Harrys sorti ur kungahusetBrand logo
7 saker som hänt efter Meghans & Harrys sorti ur kungahuset

Efter fem dagar ute i kylan: Prins Harry, 36, och Meghan Markle, 39, bryter tystnaden – och det gör de med ett videoklipp, filmat hemma i mångmiljonvillan i Montecito, Kalifornien.

Syftet är att promota deras nya podcast Archewell Audio på Spotify. En podd som sannolikt skulle ha haft ett betydligt mer kungligt namn om nu inte drottning Elizabeth hade satt ner foten. För att sedan, i fredags, ge dem en bestämd knuff ut ur kungahuset för gott.

Meghan Markle Prins Harry
Ute i kylan. Men sina kungliga titlar har de fortfarande kvar, även om de inte får kalla sig Kungliga Högheter i kommersiella sammanhang.

Videon är 20 sekunder lång och Meghan och Harry talar om sin förhoppning om att de med podden ska kunna skapa starka samtal och understryker att de vill ”inspirera, utmana och utbilda”.

Annons

Just utmana är en av deras starka sidor – bakom sig har de lämnat hela kungafamiljen och många arga och besvikna britter. Så det alla spanade efter var förstås något helt annat än nyheter om podden. Nämligen: Hur har Meghan och Harry klarat knockout-beskedet från drottning Elizabeth?

Men detta förblev elefanten i rummet, det vill säga något som låg och vibrerade under ytan, men som inte nämndes alls. Men deppiga? Nej, det kan man inte säga.

Meghan och prins Harry – livet efter Megxit

Prins Harry
En förväntansfull prins Harry – snart blir han tvåbarnsfar.

Det var trots allt ett entusiastiskt par som världen fick möta och Meghan log in i kameran, klädd i sin uppmärksammade 30 000-kronorsklänning från Oscar de la Renta, i gravidmodell och mönstrad med citroner.

Annons

Ett öppet mål som den elaka brittiska pressen inte kunde motstå:

”When life gives you lemons...” konstaterar Daily Mail beskt.

Meghan Markle
– Vi har skapat podden för att kunna lyfta fram röster som kanske inte skulle ha blivit hörda annars, och för att få ta del av andra människors livsöden, säger Meghan i videon, klädd i sin cocktailklänning med citroner.

Foto: TT.

Annons