Meghans reaktion – efter det fräcka skämtet inför Charles

Att få uppträda inför kungafamiljen är en ära, men inte heller den enklaste uppgiften. Det fick komikern Jack Whitehall erfara på Charles och Camillas julfest.
Slå på ljud

När det börjar närma sig jul är det i det brittiska kungahuset ofta tid för fest och firanden, och ett av dem var prins Charles julfest. Varje år har de någon typ av underhållning, och ett år hade de bokat in ståuppkomikern Jack Whitehall för att skämta med gästerna.

I sin nya specialshow som finns att se på streamingtjänsten Netflix berättar han om föreställningen, som han anser själv blev totalt misslyckat.

– Det värsta giget jag någonsin haft var när jag skulle göra prins Charles julfest. Det var exakt så konstigt som det låter. Det första var att Charles och Camilla satt i stolar med hög rygg, och jag tänkte att “ni vet väl att det är verkliga livet och inte Game of Thrones?”, säger Jack på scen inför en skrattande publik.

Jack Whitehall, 32, är ståuppkomiker och har vauxit upp i en välbärgad familj. Han pappa Michael jobbade som agent inom nöjesindustrin och företrädde bland annat Judi Dench och Colin Firth. Han använder ofta sin priviligierade bakgrund som grund för sina skämt.

Fick uppträda utan mikrofon

Det började med att han inte hade någon mikrofon, och istället fick han använda hela sin röstvolym för att han över huvud taget skulle höras i den visserligen lilla salen, men det var inte tillräckligt litet för att han skulle kunna uppträda som han normalt gör, i en normal samtalston.

– Dessutom, sitt inte på första raden. Om skämten inte funkar så frågar man som komiker alltid de på första raden vad de jobbar men, jag kan inte fråga prins Charles vad han jobbar med. Han är den mest berömda arbetslösa mannen på jorden! fortsätter Jack, som är känd för att kunna vara lite syrlig i sin humor, både när det kommer till andra människor och sina egna upplevelser.

Skämten var inte uppskattade av kronprinsparet.

Vidare fortsätter han med att berätta att skämten den här kvällen inte gick hem, och han bokstavligt talat kände sig som en hovnarr.

– Så jag kan inte fråga vad de på första raden jobbar med för där sitter ett par som lever på bidrag. Jag är glad att ni skrattar för under kvällen i fråga var det skämtet inte uppskattat. Meghan var den enda som skrattade, vilket bara gjorde saken värre! säger Jack och publiken river av ett ordentligt skratt.

Enligt Jack ska Charles tydligt ha visat vad han tyckte om numret, efter showen sa nämligen prinsen att nästa år skulle de anlita en trollkarl istället…

Foto: TT