Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Meghans stenhårda markering mot Charles efter sjukdomsbeskedet

06 feb, 2024, 16:00 
Pernilla Albinsson
Meghan Markle och Kung Charles
TT.
Harry flyger till Storbritannien för att stötta kung Charles – men Meghan väljer att stanna hemma.
Annons

Meghan Markles relation till den brittiska kungafamiljen har minst sagt varit turbulent. Efter prins Harry och Meghans bröllop 2018 har paret lämnat Storbritannien för Kalifornien och tagit ett steg tillbaka från sina seniora kungliga uppdrag.

Johan T Lindwall om Charles cancerbesked – och storbråket: ”Vägen till försoning?"Brand logo
Johan T Lindwall om Charles cancerbesked – och storbråket: ”Vägen till försoning?"

Sedan dess har åren kantats av dokumentärer, böcker och uttalanden från parets sida. Där har de uppget hur den brittiska hovet och delar av kungafamiljen behandlat paret dåligt vid flera tillfällen.

Till följd av detta har parets relation till medlemmarna i den brittiska kungafamiljen blivit allt mer kylig.

Tecken på en svår familjesituation

Ett tecken på Meghan Markles komplexa relation till det brittiska hovet var när kung Charles kröntes i maj 2023. Då fick Harry flyga ensam till London medan Meghan stannade hemma i Kalifornien med barnen Archie, 4 och Lilibet, 2.

Annons

Kröningen av kungen föll nämligen på sonen Archies födelsedag. Harrys besök i London blev därav en kort visit. Direkt efter kröningen åkte Harry till flygplatsen för att åka hem till familjen.

Meghan stöttar inte Harry

Under måndagskvällen gick det brittiska hovet ut med att kung Charles har fått cancer. Innan den brittiska pressen gick ut med informationen ska Charles personligen ha ringt båda sina söner och berättat för dem om sin sjukdom.

Efter att Harry fått samtalet valde han att omedelbart flyga till London för att vara vid sin fars sida. Något som experter menar kan vara ett tecken på att en familjeåterförening kan vara på gång.

Kung Charles och drottning Camilla.
Kung Charles vinkar glatt när han får lämna sjukhuset en vecka innan beskedet om att han har cancer.Tayfun Salci

Men ännu en gång får Harry resa till Storbritannien på egen hand. Meghan kommer inte att följa med honom utan stannar även denna gång i Kalifornien med barnen.

Annons

Möts av kritik från olika håll

Meghans beslut att stanna hemma har möts av kritik från flera håll.

"Harry och Meghan borde skämmas! All stress som de har orsakat varje medlem i kungafamiljen, och ingen mer än kung Charles och vår älskade bortgångna drottning samt hans bror William och Kate.. För att inte glömma hennes pappa också.", skriver en läsare på Daily Mail.

Även Svensk Damtidnings chefredaktör Johan T Lindwall anser att Meghans val att stanna hemma är problematiskt:

– Meghan sviker helt enkelt kung Charles. Här har hon en chans till försoning men hon fortsätter ändå att stenhårt markera mot kungahuset, och i det här fallet mot sin cancersjuka svärfar, kung Charles.

Foto: TT.

Annons