Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Meghans revansch efter storbråket med systern Samantha – svidande vinst i domstol

13 mar, 2024, 19:00 
Louise Wibergh Lenti
Lögner, förtal och skadeståndskrav har slitit isär halvsystrarna Meghan Markle och Samantha Markle.
Annons
5 chockavslöjanden i prins Harrys nya skandalbokBrand logo
5 chockavslöjanden i prins Harrys nya skandalbok

Under tisdagen fick Meghan Markle ett riktigt efterlängtat glädjebesked.

Ett beslut med konsekvenser

Efter att prins Harry och Meghan lämnade det brittiska kungahuset i februari 2021 släppte de den kungliga censuren och började dela med sig av sina erfarenheter.

Det blev bland annat den omtalade intervjun i Oprah, Netflix-dokumentären Harry & Meghan och Harrys bioigrafi "Spare" där paret öppet gick emot kungafamiljen.

Dessa beslut ledde till en minst sagt infekterad relation till kungahuset som analyserats och diskuterats vitt och brett.

Något som däremot inte fått fullt lika mycket uppmärksamhet är den konflikt som uppstod mellan Meghan och hennes halvsyster.

Meghans bråk med systern

I både intervjun med Oprah och i Netflix-dokumentären nämner Meghan sin barndom och att hon "växte upp som ett ensambarn".

Annons

När hon nämner halvsystern Samantha Markle, 59, berättar hon att de inte stod speciellt nära varandra och att det var märkligt att systern bytte tillbaka till efternamnet "Markle" strax efter att Meghan börjat dejta Harry. En indikation på att systern velat skapa en falsk närhet till Meghan menade hon.

Samanthas dotter, Ashleigh Hale, är också med i dokumentären och bekräftar och tar avstånd från Samanthas annorlunda karaktär.

Detta var något som Samantha Markle upplevde som en stark kränkning. Hon hävdar att hon och Meghan var väldigt nära varandra när de växte upp och att det inte finns någon koppling mellan bytet av sitt efternamn och Meghans relation med den brittiske prinsen.

Meghan Markle och Ashleigh Hale
Meghan Markle och systerdottern Ashleigh Hale har en nära och fin relation.Netflix

Samantha reagerade även väldigt starkt på skandalboken "Finding Freedom" som kom 2021. I boken förekommer nämligen ett kapitel med rubriken "A Problem Like Samantha". Boken är skriven av Omid Scobie och Carolyn Durand och handlar om Meghan och Harrys resa ut ur kungahuset.

Annons

Vände sig till domstolen

Samantha upplevde sig så pass kränkt av Meghan och Harry att hon våren 2022 lämnade in en stämningsansökan mot sin halvsyster!

Samantha menade att Meghan gjort "ärekränkande uttalanden" om henne i intervjun med Oprah och i den omtalade Netflix-dokumentären. Hon skyllde även på Meghan för det som stått om henne i boken "Final Freedom".

För denna ärekränkning ville hon kräva Meghan på 75 000 dollar (vilket motsvarar över 767 000 svenska kronor), rapporterade BBC.

Samantha Markle
Meghan Markles syster Samantha Markle.NEWSUK

Meghans revansch

Samantha har nu jagat Meghan i två års tid.

Till slut kom så utlåtandet från domstolen i Florida som skulle ge Meghan ett extra stort leende på läpparna – ärendet läggs ner!

Domaren meddelade under tisdagen att hela fallet avvisas eftersom Samantha har "misslyckats med att identifiera några uttalanden som kunde stödja ett påstående om ärekränkning", detta rapporterar People.

Man menar att Meghans uttalanden bara har varit hennes "åsikter" om sin barndom snarare än "presentation av ren fakta". Samantha har därmed, enligt domaren, helt enkelt "inte hållit med" sin halvsysters åsikter vilket i sig inte är en rimlig grund för en stämning.

Gällande det som skrivits i "Final Freedom" beslutade man att Meghan inte kan hållas ansvarig eftersom hon inte varit med och publicerat boken.

Foto: TT

Annons