Mellostjärnans pinsamma beteende mot Victoria – olämpliga gesten från scen

Mellostjärnans pinsamma beteende mot Victoria – olämpliga gesten från scen

Artisten Emil Henrohn pekade finger åt kronprinsessan Victoria.

Emil Henrohn, 25, har gjort stor succé på Tiktok. I dag klassas han som en av de mest inflytelserika personerna på sociala medier och klippet med den egenskrivna ”Jag är mamma” har blivit superviral.

SVT gör om Melodifestivalen 2023 – allt du måste veta!
0:36

Efter reklamen: SVT gör om Melodifestivalen 2023 – allt du måste veta!

(0:36)

Slå på ljud

På Spotify har låten över 2,7 miljoner lyssningar och med närmare en halv miljon följare på Tiktok går det inte annat än att beskriva Emil Henrohns sociala medier-karriär som en komet.

Men redan innan de virala framgångarna hade artisten från Växjö stått på scen ett flertal gånger. Redan som barn var han en entertainer av rang och älskade att underhålla andra.

Emil Henrohns olämpliga gest mot Victoria

En gång i tiden var han aktuell med föreställningen ”Annie”. I publiken satt då ingen mindre än kronprinsessan Victoria för att bevittna musikalen, något som Emil Henrohn redan visste om.

När han i en intervju med Expressen får frågan ”vad som är det mest olämpliga han gjort offentligt”, påminns han om mötet och berättar om ett skämt på sociala medier som inte landade superbra.

– I föreställningen spelade jag en karaktär som räckte ”fuck you” till publiken. Då la jag upp på Instagram: ”Idag ska jag få räcka fuck you till Kronprinsessan Victoria”, säger Emil Henrohn.

Kronprinsessan Victoria

Kronprinsessan Victoria satt i publiken när Melloaktuella Emil Henrohn räckte ut långfingret under musikalen Annie.

Pontus Lundahl / TT

Följarnas förvirring

Det utsträckta långfingret var en del av föreställningen och alltså inte personligt riktat mot Victoria, vilket många av Emil Henrohns följare verkade tro.

– Det gör jag ju i min roll, men folk trodde att det var jag privat som skulle räcka fuck you åt henne. Det var jättepinsamt, fortsätter han.

TikTok-kungen Emils mamma vill inte synas med honom

Emil Henrohn om debuten i Melodifestivalen

Förra året utsågs Emil Henrohn till Sveriges mäktigaste person på Tiktok – och nu är han alltså aktuell som en av artisterna i Sveriges största musiktävling.

När det är dags att kicka igång deltävling 4 i Malmö kliver han upp på Melloscenen för första gången.

– När jag står där och tevekamerorna är igång och jag hör nedräkningen i öronsnäckan, kommer jag bara att tänka, nu kör vi, har Erik Henrohn sagt till SVT.

Förhoppningvis har han lagt undan långfingret den här gången.

Emil Henrohn

Emil Henrohn i Melodifestivalen.

Johan Nilsson/TT

Foto: TT