Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Melodifestivalen-stjärnans förflutna dras upp – hovet rasar efter bilderna

18 feb, 2023, 13:00 

Allt kommer upp till ytan. Melodifestivalen-aktuella stjärnans bakgrund faller inte hovet i smaken.

Annons

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev och få kungliga nyheter från hela världen!

Få nyhetsbrev med massor av tips på rolig läsning, spännande nyheter inom kungligt och nöje, repotage och mycket mer till din e-post varje vecka. Nyhetsbrevet är helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy.

Nu är Melodifestivalen i full gång, och runt om i landet bänkar sig folk framför tv-apparaterna för att rösta fram vinnaren. Som vanligt tävlar både rutinerade veteraner och nya uppstickare i tävlingen, och visst sticker vissa ut...

Ida-Lova som tävlar på lördag har nämligen personer i sin bakgrund som faktiskt fått hovet att ryta ifrån...

Kungens ord om hjärtoperationen • Victorias saknad efter barnen • Margrethes ord om döden – 3 kungliga snackisar från vecka 7!Brand logo
Kungens ord om hjärtoperationen • Victorias saknad efter barnen • Margrethes ord om döden – 3 kungliga snackisar från vecka 7!

Melodifestivalen-stjärnans Ida-Lova okända förflutna – kända mamman

Artisten Ida-Lova tävlar alltså i den tredje deltävlingen som går av stapeln på lördag i Linköping. Hon är en nykomling i Melodifestivalen, men rampljuset är hon inte främmande för. Hennes mamma är nämligen komikern och skådespelaren Christine Meltzer!

Annons

En rolig detalj sammanhanget är att Christine faktiskt lett Melodifestivalen för en massa år sedan, 2010, – och nu är det dags för dottern att tävla om sångfågeln!

Även om Ida-Lova är ny på Melloscenen är inte musiken någon ny passion. Hon har redan satsat stenhårt på musiken, och är helt säker på att hon valt rätt väg.

– Jag har alltid vetat att det är det här jag vill göra, säger hon till Aftonbladet.

Ida-Lova
Lika som...
Annons

TV4-bilderna fick hovet att se rött

Så vad har Ida-Lova och Christine Meltzer för koppling till kungafamiljen som fick hovet att se rött? Jo, Christine spelade ju nämligen drottning Silvia i Hey Baberibas sketcher om kungafamiljen.

Många roades av sketcherna där Christine, Peter Magnusson och David Hellenius spelade medlemmar ur kungafamiljen, men det gjorde inte hovet.

Mer specifikt var det hur prins Carl Philip framställdes som fick den dåvarande informationschefen att se rött.

"I sketcherna framställdes han som totalt hjälplös och till slut fick hovet nog av TV4 och deras drift med prinsen." skriver Svensk Damtidnings chefredaktör Johan T. Lindwall i sin bok “Carl Philip – prinsen som inte fick bli kung" om parodierna.

– Jag tycker personligen inte att det är roligt när man framställer personer som förståndshandikappade eller driver med dyslexi som är ett handikapp, sa dåvarande informationschefen Ann-Christine Jernberg till Aftonbladet.

Peter Magnusson som kungen, Christine Meltzer som drottning Silvia och David Hellenius som prins Carl Philip
Peter Magnusson som kungen, Christine Meltzer som drottning Silvia och David Hellenius som prins Carl Philip.

Foto: TT/TV4

Annons