Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Mette-Marit på hemlig fest hos skandalmannen – mitt i stormen: "Smugglades in"

16 nov, 2022, 08:00 
Bilderna är från ett tidigare tillfälle.

Nu kommer allting fram.

Annons
Johan T Lindwall: ”Märtha Louise har tvingats bort”Brand logo
Johan T Lindwall: ”Märtha Louise har tvingats bort”

I våra grannland stormar det minst sagt i kungahusen. I Danmark handlar det om ett infekterat titelbråk, och i Norge är det en kontroversiell shaman som ligger bakom dispyterna.

Nu syns kronprinsessan Mette-Marit på fest hos ingen mindre än Shaman Durek – och allt skedde i hemlighet.

Experternas varning

Det var den åttonde november som det norska kungahuset meddelade beskedet det norska folket väntat på: Märtha Louise slutar som prinsessa.

Efter alla vändor och kontroverser med den skandalomsusade fästmannen Shaman Durek fanns det alltså ingen annan utväg, och krismötena på slottet gjorde att kung Harald och den närmaste familjen fattade det drastiska beslutet.

Nu får Märtha Louise en tydligare gräns mellan sin roll som del i kungafamiljen och hennes privata intressen, och förhoppningen är såklart att det norska kungahuset framgent ska hållas utanför kritiken som riktas mot paret.

Annons

Det som föranlett beslutet är bland annat när Shaman Durek menade att han med en medaljong kunde bota covid-19, ett påstående som helt saknade belägg och som av forskare bedömdes som farligt.

Märtha Louise och Shaman Durek
En helt ny tid börjar nu för Märtha Louise och hennes älskade Durek.

Smugglades in på festen

Men relationen i kungafamiljen verkar inte påverkats särskilt mycket av beslutet. Kronprins Haakon har sagt att han tycker att det är en bra lösning för hans syster, och nu är det tydligt att syskonen inte hyser något agg gentemot varandra.

Enligt norska Se och Hör bjöd nämligen shamanen in till hemlig fest, och på gästlistan stod inga mindre än just kronprins Haakon och kronprinsessan Mette-Marit. En fest mitt i den stormiga tiden, alltså.

Födelsedagsfirandet ägde rum i Lommedalen, och entrén var minst sagt diskret:

"Kronprinsparet kom i en bil med sotade rutor och smugglades in på festen." skriver Se och Hör.

Ett aningen oväntat beslut, dels med tanke på rådande omständigheterna, och även för att sajten skriver att kronprinsparet inte vanligtvis brukar delta på shamanens tillställningar.

Foto: TT

Annons