Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Mette-Marit inblandad i hemlig händelse i hemmet – skedde i gryningen

23 maj, 2023, 13:30 
AvFelicia Plåt
Mette-Marit
Prinsessan Ingrid Alexandra var inte med på nationaldagsfirandet. Foto: TT

Mette-Marit bjöd in hela russegänget till Skaugum.

Annons

Det har varit en hektiskt tid för den norska prinsessan Ingrid Alexandra. Hon går sista året på gymnasiet och ska snart ta sin examen. Men innan dess är det dags för den årliga "russetiden". Vilket är en riktig högtid för norska ungdomar.

Mette-Marit & Haakon på kärleksresa – allt fångas på filmBrand logo
Mette-Marit & Haakon på kärleksresa – allt fångas på film

Missade kungliga traditionen

"Russetiden" går ut på att sistaårselever på gymnasiet går ihop i olika gäng och köper bussar. Dessa bussar dekorerar ungdomarna som de sedan arrangerar fester i. Sedan är det en flera veckor lång period med bara roliga aktiviteter och fester. Och detta har prinsessan Ingrid Alexandra nu varit med om.

Russbuss
Ingrid-Alexandra åkte i bussen Studio 23.

Tillsammans med sina vänner har hon åkt runt på russebussen "Studio 23" hela dagarna och hela nätterna. Och de verkar ha haft det riktigt roligt.

Annons

Den årliga traditionen gjorde dock så att prinsessan missade en annan årlig tradition. Nämligen det kungliga firandet av 17:e maj. Prinsessan fick lov för sina föräldrar att missa årets firande då 17 maj kommer flera år, men "russetiden" kommer bara en gång i livet.

Bjöd in till hemlig frukost

Och prinsessans mamma kronprinsessan Mette-Marit har erkänt att den festliga tiden har varit lite av en prövning och att de är glada att den nu är över.

Ingrid-Alexandra och Mette-Marit
Mette-Marit såg till så att sin dotter med vänner fick sig en riktig frukost på 17:e maj.

– Vi tycker att det är fantastiskt att se Ingrid och hennes vänner trivas så mycket. Som föräldrar ser vi också mycket fram emot att den 17 maj är över, så att vi kan slappna av lite mer, sa Mette-Marit tidigare till Se och Hör Norge.

Kronprinsparet har båda varit med om russetiden och vet att det är viktigt med att äta under de intensiva dagarna. Därför bjöd de in Ingrid-Alexandras russebuss på en hemlig frukost på Skaugum.

Så klockan sju på morgonen rullade bussen in vid Skaugum och prinsessan med vänner bjöds på en smaskig frukost. Och Mette-Marit och Haakon fixade så gänget fick sig en högtidlig start på den 17 maj innan bussen började rulla vidare.

Annons