Efter Mette-Marits långa tystnad – ovanliga bilden på sonen Sverre Magnus, 16

15 jun, 2022, 09:30 
AvMinna Sarpaneva
Mette-Marit och prins Sverre Magnus

Vi är vana vid att se Mette-Marit i rampljuset men sonen Sverre Magnus håller sig mer i bakgrunden. Nu kommer en ny, ovanlig bild på prinsen.

Annons

Prins Sverre Magnus, 16, son till kronprinsessan Mette-Marit och kronprins Haakon har charmat norska folket med sina busiga påhitt. Detta trots att han sällan syns i rampljuset.

Men på senare tid har den folkkära prinsen synts lite oftare än vanligt. 17 maj var han med och välkomnade 17 maj-tåget i Asker från trapporna på gården Skaugum tillsammans med kronprinsparet och storasyster, prinsessan Ingrid Alexandra.

Därför syns prins Sverre Magnus inte lika ofta

Sverre Magnus är en del av den kungliga familjen, men inte kungahuset. Det innebär att han, trots att han är nummer tre i tronföljden, i dagsläget inte har några kungliga uppdrag.

Prinsen påbörjade även sina studier på en av Oslos bästa gymnasieskolor under förra året, något han troligtvis har fullt upp med.

Recept.se Nyhetsbrev
Kronprinsessan Mette-Marit och prins Sverre Magnus
Mette-Marit och Sverre Magnus under måndagens vänskapsmatch.

Sverre Magnus deltog i en vänskaplig fotbollsmatch på Skaugum

Under måndagen kunde kronprinsfamiljen för första gången på två år bjuda in till sin årliga vänskapsmatch i fotboll. Då syntes prinsen igen.

Annons

Vänskapsmatchen är ett samarbete mellan kronprinsfamiljen och norska fotbollsförbundet och spelades, enligt tradition, hemma på Skaugum.

Efter en jämn och spännande match besegrades kronprinsfamiljens lag, Skaugum United, tillslut av Vivil IL, skriver det norska kungahuset i ett Instagraminlägg.

Vivil IL är ett lag som aktiverar funktionsvarierade barn och ungdomar i Asker, Bærum och Oslo. De ställde upp med ett lag på 24 starka spelare och tog hem segern med 10-9

Kronprinsessan Mette-Marit och kronprins Haakon deltog också i matchen

Sverre Magnus var inte den enda kungligheten som deltog i matchen. Kronprinsparet och prinsessan Ingrid Alexandra, utgjorde också delar av Skaugum Uniteds laguppställning.

De verkar onekligen ha haft roligt och Skaugum United tycks ha tagit förlusten med ro. Det var ju trots allt en vänskaplig match. Och vad härligt att få se mer av Sverre Magnus!

Foto: TT

Annons