Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Mette-Marits drag mitt under festen får alla att tappa hakan – fångas på bild

30 okt, 2022, 10:00 

Det oväntade beteendet uppmärksammas.

Annons
Dråpslaget mot Victoria • Madeleine-gåtan • Silvia på fest i Mellanöstern – 3 kungliga snackisar från vecka 43!Brand logo
Dråpslaget mot Victoria • Madeleine-gåtan • Silvia på fest i Mellanöstern – 3 kungliga snackisar från vecka 43!

Några av de gånger det måste vara som allra roligast att vara kunglighet är säkerligen när det vankas gala och fest. Då får prinsar, prinsessor, kungar och drottningar klä upp sig till tårna med de allra flådigaste klänningarna och juvelerna man kan hitta – vilken dröm!

Och någon som minst sagt slog på den stora trumman under torsdagens festligheter i det norska kungliga slottet var kronprinsessan Mette-Marit.

Victoria och Estelle i samma klänning

Det går en glädjande trend i de europeiska kungahuset, som också syns i samhället i stort, nämligen miljötänket! Både våra svenska prinsessor såsom kronprinsessan Victoria, och våra grannar i öst ägnar sig mer och mer åt återbruk.

Annons

För visst ingår det i jobbet som prinsessa att alltid dyka upp i eleganta och glammiga kläder, men både Victoria och Mette-Marit har förstått att det inte är hållbart att klicka hem nya lyxblåsor varje gång.

Kronprinsessan Victoria syns nästan mer ofta än sällan i plagg hon burit förut, och för dessutom vidare trenden till sin dotter Estelle.

Kronprinsessan Victoria som liten och dottern prinessan Estelle i samma klänning
Kronprinsessan Victoria 1980 och prinsessan Estelle 2016. Förutom att de är lika som bär har de samma klänning!

Estelle har till och med burit plagg som norska prinsessan Ingrid Alexandra först haft i sin ägo! Det kan man kalla samarbete över landsgränserna.

Chockerande prislappen

Kronprinsessan Mette-Marit har nästan gjort det hela till en sport. När hon och maken Haakon gästade Sverige i maj bar kronprinsessan en glammig havsblå klänning, som hade en rolig historia.

Annons

Haakon berättade nämligen att frun budat hem den på Ebay, en sajt där bland anant återbrukade prylar auktioneras ut! Avslöjandet möttes av varma skratt, det är ju lite ovanligt för en prinsessa.

Kronprinsessan Mette-Marit och kronprins Haakon, och kronprinsessan Victoria och prins Daniel i Sverige i maj
Kronprinsessorna matchade i blått!

Men under torsdagen gick Mette-Marit en helt annan väg. Hon såg ut som en Hollywood-stjärna i sin röda långklänning, och det är ingen gammal trasa direkt.

Kronprinsessan Mette-Marit och kronprins Haakon, och prinsessan Astrid
Kronprinsessan Mette-Marits glamchock! Vid sin sida hade hon kronprins Haakon och kung Haralds syster prinsessan Astrid.

Sajten UFO No more har listat ut att klänningen kommer från modehuset Valentino, och detta kan vara en av de mest hisnande kungliga prislapparna på länge:

Drygt 87 000 svenska kronor kostar den vackra aftonklänningen!

Ja, ibland får man unna sig, speciellt om man är prinsessa.

Foto: TT

Annons