Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleineVictoriadagenSollidens slott

Mette–Marits oro: Bekymrad över prinsessan Alexandra "Fasar för det"

28 dec, 2022, 06:30 
Mette–Marit, Prinsessan Ingrid Alexandra

Prinsessan Ingrid Alexandra och prins Sverre Magnus ör mamma Mette–Marits ögonstenar. Nu fasar kronprinsessan inför den sorgliga dagen.

Annons

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev och få kungliga nyheter från hela världen!

Få nyhetsbrev med massor av tips på rolig läsning, spännande nyheter inom kungligt och nöje, repotage och mycket mer till din e-post varje vecka. Nyhetsbrevet är helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy.
Grattis med dagen, Norge! Här firar Mette-Marit, Haakon och barnen nationaldagenBrand logo
Grattis med dagen, Norge! Här firar Mette-Marit, Haakon och barnen nationaldagen

Kronprinsessan Mette–Marit och kronprins Haakon har två barn tillsammans.

Prinsessan Ingrid Alexandra som blir Norges tronarvinge föddes i januari, 2004. Kronprins Haakon ställde sig känslofylld framför pressen den vintriga dagen. Han beskrev sin nyfödda dotter på ett sätt som många föräldrar kan relatera till:

— Det är det vackraste och finaste lilla barnet i hela världen, sa Haakon och hela rummet fylldes av skratt.

Knappt två år senare, i december 2005, föddes prins Sverre Magnus. Prinsen var minst lika efterlängtad och för första gången i historien kunde det norska folket läsa beskedet om den kungliga födseln genom ett meddelande på nätet. Redan en timme efter prinsens födsel publicerades den glada nyheten.

Annons

Nu är det år och dagar sedan kronprinsparet hade småttingar hemma. Prinsessan och prinsen är tonåringar idag!

Ingrid Alexandra blev myndig i januari i år och prinsessan tar studenten till sommaren. Prins Sverre Magnus är 17 år och går andra året på gymnasiet.

Kronprins Haakon, Kronprinsessan Mette–Marit, prinsessan Alexandra
Kronprinsparet med nyfödda prins Sverre Magnus, Mette–Marits son Marius, kronprins Haakon och prinsessan Ingrid Alexandra.

Mette–Marit fasa inför den sorgliga dagen

När kronprinsessan och kronprinsen syns i NRK:s Året med kungafamiljen berättar de att de tycker att det är en fördel att ha unga sinnen kvar hemma:

— Det är väldigt skönt att vi som snart är 50 dagligen får det unga perspektivet från våra barn. Det är väldigt värdefullt och roligt, säger kronprins Haakon.

Haakon tillägger att det kommer att bli lite tyst och tomt den dagen barnen väljer att flytta ut.

Annons

— Lite? utbrister då Mette Marit.

Kronprinsessan fortsätter:

— Det är en stor välsignelse att ha tonåringar i huset, att få vara med i deras liv, följa dem och deras vänner i allt de gör och alla diskussioner vi har. Vi lär oss så mycket av dem varje dag. Jag känner mig så lyckligt lottad som får vara så nära dem och jag fasar för att de ska lämna huset snart.

Ingrid Alexandra genomförde sin första egna längre intervju i början av året. Föräldrarna är mycket nöjda över prinsessans insats.

– Vi är så stolta över Ingrid. En av sakerna vi har pratat om är att hon verkligen var sig själv. Vi var så stolta över att hon lyckades vara som hon är, säger Mette-Marit.

Prinsessan Alexandra, prins Sverre Magnus
Prinsen och prinsessan har vuxit upp!

Foto: TT

Annons