Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleineVictoriadagenSollidens slott

Misstanken om Madeleine och Chris – ryktet utomlands: "Ingen hemlighet att..."

06 feb, 2024, 09:00 
Här är det senaste om Madeleine och Chris – som fått det att viskas rejält i utlandet.
Annons

Nu verkar det som att hela världens blickar är riktade mot prinsessan Madeleine och Chris O'Neill. Det finns nämligen en hel del frågetecken att räta ut – och bakgrunden till det hela är den stundande flytten till Sverige. I utländsk press är det nu många som höjer på ögonbrynen, och en hel del misstankar kommer upp till ytan.

Johan T Lindwall: ”Madeleine och Chris smått desperata”Brand logo
Johan T Lindwall: ”Madeleine och Chris smått desperata”

Sanningen om prinsessan Madeleine – därför vill hon lämna USA

Beskedet att prinsessan Madeleine och familjen flyttar hem till Sverige slog ned som en bomb förra våren. I över tio år har de levt utomlands, med korta visiter till Sverige.

Madeleine verkade trivas så bra bland palmerna på den amerikanska solkusten. Likt maken Chris O'Neill trivs hon som bäst utanför det kungliga strålkastarljuset, och lilla Stockholm hade hon vuxit ur. Dessutom är det ju i Florida som de tre barnen vuxit upp.

Annons

Men Svensk Damtidnings chefredaktör Johan T Lindwall är säker på orsaken till flytten:

– Frågar ni mig tror jag att hon har känt sig väldigt ensam i USA. Alla hennes vänner bor i Stockholm, hela familjen förutom Chris och barnen finns i Sverige och Stockholm. Hon har inte kunnat träffa sin familj – det är långa avstånd, till slut kände hon att isoleringen knäckte henne, säger han och fortsätter:

– Hon tog beslutet, att nu flyttar vi hem till Sverige.

Prinsessan Madeleine och Chris O'Neill på slottet
Madeleine längtar hem.Mischa Schoemaker

Misstankarna om Madeleine och Chris – frågetecknet utomlands

Flyttbeskedet drogs dock inom kort tillbaka, och man lät istället meddela att det var någon gång under 2024 som flyttlasset skulle gå – inte sommaren 2023.

Annons

Det här fick kungaexperter att börja spekulera. Johan T Lindwall i Sveriges Radios Monarkerna:

–Det vi vet är att det var Chris O’Neill som satte ned foten. Han vill inte flytta hem till Sverige nu.

– Han tycker det är jobbigt att vara Sverige, att vara en offentlig person i Sverige och tycker att han blir missuppfattad. Tidigare var han väldigt open minded, lite oförstörd och allt gick hans väg. Men i dag vill han inte flytta hit, han vill inte bo i Sverige och han vill inte bo i Stockholm.

Samma sak lyfte tidningen Hänt i en ny text, och nu har saken fått nytt liv utomlands. I flera artiklar lyfts misstankar om huruvida flytten kommer ställas in helt – och varför det dröjer.

"Kommer Madeleine och Chris O'Neill någonsin att flytta?" skriver till exempel den schweiziska veckotidningen Schweizer Illustrierte, som också konstaterar att "det inte är någon hemlighet" att Madeleine trivs bra i Sverige.

Ja, det återstår att se när det kommer ett nytt besked om den så efterlängtade Sverige-flytten.

Foto: TT

Annons