Misstanken stämmer: Hovet kommer ut med sanningen om prinsessan Sofia

25 mar, 2023, 09:00 

Så ligger det till med prinsessan Sofia. Det många misstänkt stämmer.

Annons

Prinsessan Sofias beteende den senaste tiden har höjt en hel del ögonbryn. Plötsligt syns hon inte alls lika länge, och har inte ett enda prinsessuppdrag inbokat på plats 46 dagar.

Såhär ligger det till – egentligen. Hovet kan reda ut vad prinsessan Sofia sysslar med.

Prislappen på kungaparets kärlekssemester • Då gör Margrethe comeback • Dokumentet avslöjar sommaren på Solliden – 3 snackisar från vecka 12!
Prislappen på kungaparets kärlekssemester • Då gör Margrethe comeback • Dokumentet avslöjar sommaren på Solliden – 3 snackisar från vecka 12!

Uppgifterna om prinsessan Sofia väcker oro

I den officiella kungliga kalendern går det att få sig en inblick i vad kungligheterna egentligen gör om dagarna. Där står allt från pampiga representationsmiddagar till statsbesök, och mindre glammiga styrelsemöten.

Recept.se Nyhetsbrev

Kungaparet är uppbokade till den sjunde september, när deras länsbesök med anledning av kungens 50 år på tronen går i mål i Värmland.

Men för prinsessan Sofia ekar det tomt. Just nu är det bara den 25 april som det går att hitta hennes namn, då tillsammans med prins Carl Philip. Paret ska medverka på ett seminarium på Karolinska Institutet, om neuropsykiatriska funktionsnedsättningar.

Annons

Den som blir orolig och undrar var prinsessan egentligen håller hus resterande dagar kan nu pusta ut. Det finns en förklaring, som avslöjar hur det ligger till.

Prinsessan Sofia sitter på en stol och ler
Senast vi såg Sofia var den 10 mars, när kungafamiljen var på invigning av en utställning i Rikssalen.

Hovet berättar sanningen om prinsessan Sofia

Faktum är att det är betydligt mer jobb än vad som ryms i den officiella kalendern som upptar kungligheternas tid. Hovet har klargjort det för Svensk Damtidning förr:

– Det vi lägger ut i kalendern är inte allt som Sofia gör utan hon jobbar hela tiden med sin stiftelse och andra projekt i kombination med att hon tar hand om sina små barn.

– Men det är inget som läggs ut i den officiella kalendern utan det är ett pågående arbete.

Detsamma gäller när kronprinsessan Victorias schema är tomt. Inte är det någon solsemester som väntar för vår framtida drottning.

Annons

– Det är ju inte alltid som det är officiella besök. Kronprinsessan och prins Daniel har många möten inbokade, både interna och externa. Det är full arbetsvecka på slottet.

Det är ju precis som man kan ha misstänkt. Prinsessan Sofia brinner ju för att arbeta med prinsparets stiftelse, och Project Playground, och sådant syns inte alltid i kalendern. Hon jobbar helt enkelt på i det dolda, som en riktig prinsessa.

Foto: TT

Annons