Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Mitt under hemfärden kom en överraskning - kronprinsessan Mary blev helt paff

27 apr, 2023, 10:00 
AvFelicia Plåt
Kornprinsessan Mary
Kronprinsessan Mary har besökt flera öländer under de senaste dagarna.

Kronprinsessan Mary fick en speciell avskedspresent under besöket på Fiji.

Annons

Kronprinsessan Mary av Danmark är mellan 23-28 april på en längre jobbresa. Tillsammans med Dan Jørgensen, minister för utvecklingssamarbete och global klimatpolitik i Danmark, ska de besöka de tre öländerna Vanuatu, Fiji och Australien. Detta gör de för att diskutera och fokusera på hur klimatförändringarna påverkar Stilla Havet.

Här bryter kronprinsessan Mary tystnaden om Margrethes ryggoperationBrand logo
Här bryter kronprinsessan Mary tystnaden om Margrethes ryggoperation

Besöket på Fiji

Under de senaste dagarna har Mary varit på Fiji vilket verkar ha varit ett riktigt lyckat besök. Då hon både diskuterat klimatfrågor med Fijis president och besökt huvudstaden Suva. Men under den senaste arbetsdagen bjöds Mary på en riktig överraskning.

Mary på Fiji
Besöket på Fiji var riktigt lyckat.

Under dagen deltog kronprinsessan och Dan Jørgensen i ett event av BOGA alliansen, Beyond Oil and Gas Alliance. Vars vision är att avveckla all olje- och gasproduktion för att förbättra klimatförändringarna. Under mötet höll Dan Jørgensen även ett väldigt inspirerande tal.

Annons

När de kom till eventet möttes kronprinsessan Mary av ett varmt välkomnande då hon fick en vacker fijiansk krans runt halsen.

När dagen sedan var slut poserade Mary med de anställda från Pacific Island Forum som stod som värd för eventet, tillsammans med resterande huvudpersoner under dagen. Sedan var det dags för hemgång. Men så blev det inte riktigt.

Chockades med skönsång

När kronprinsessan var påväg till sitt hotell reste sig de anställda från Pacific Island Forum. Och plötligt brast de ut i en storslagen och vacker körsång, vilket fick Mary att bli helt paff.

Men den fina avskedssången fick Mary att riktigt känna kärleken i rummet och gesten gick rakt in i hennes hjärta. Efteråt tackade hon ordentligt för den fina sången.

Nu fortsätter resan för Mary mot hemlandet Australien, och trots att det enbart blir en dagsresa tror vi Mary kommer riktigt njuta av att vara hemma i några timmar. Hon flyttande nämligen från Australien till Köpenhamn 2001 för att leva med sin kärlek kronprins Frederik.

Annons