Madeleines trista beslut med Chris – sprids nu i utlandet

27 apr, 2023, 08:04 

Prinsessan Madeleine och Chris O'Neill har bestämt sig.

Annons

I augusti lämnar prinsessan Madeleine med familj soliga Florida och bosätter sig i Sverige. Lyxvillan i Pinecrest byts ut mot en lägenhet Hovstallet på Östermalm.

Silvias första ord om Madeleines Sverigeflytt
Silvias första ord om Madeleines Sverigeflytt

Enligt hovet är huvudorsaken att Madeleine och Chris O'Neill vill att barnen ska få en svensk skolgång och en svensk uppväxt, något som Svensk Damtidnings chefredaktör Johan T Lindwall är tveksam till.

– Jag tror att det är så enkelt att Madeleine har tröttnat på ett liv i den gyllene buren – i det här fallet 80-miljoners palatset i Florida. Isoleringen på andra sidan av Atlanten har helt enkelt brutit ner henne och nu vill hon hem igen till ett socialt liv med vänner och resten av kungafamiljen, säger han.

Annons
Prinsessan Madeleine med familj
I augusti flyttar prinsessan Madeleine med familj hem till Sverige.

Då kommer Madeleine till Sverige

Redan innan flytten kommer Madeleine att göra ett besök i Sverige. Den 10 maj anordnar hon nämligen ett stort och festrikt välgörenhetsevenemang för Childhood.

Chris O'Neill kommer med all sannolikhet då inte följa med till Sverige. I stället blir han nog kvar i USA och tar hand om barnen.

– De senaste åren har Chris hållit ställningarna med barnen hemma i Miami när prinsessan Madeleine har varit i Stockholm och roddat med sina Childhood-fester. Så jag tror nog inte att han kommer att vara med den här gången heller. Fast man ska aldrig säga aldrig, hur det blir den här gången vet vi först den 10 maj, säger Helena Wiklund, kunglig reporter på Svensk Damtidning.

Annons

Madeleine och Chris skippar kungens födelsedagsfirande

Däremot vet vi redan nu att Madeleine och Chris inte kommer till Sverige för att fira kungens födelsedag.

– Det är ett långt geografiskt avstånd. Eftersom hon bor i Florida har hon tyvärr inte möjlighet att komma hem till kungens födelsedag, säger hovets informationschef Margareta Thorgren till Svensk Damtidning.

Madeleines och Chris trista beslut har även uppmärksammats i utlandet. Norska Se och hör skriver:

”Under detta firande blir däremot Madeleine frånvarande”.

Prinsessan Madeleine och Chris O'Neill
Prinsessan Madeleine och Chris O'Neill närvarar inte på kungens födelsedagsfirande.

Foto: TT

Annons
Annons