Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleineVictoriadagen

Mörka beskedet till Sofia – som föräldrarna inte vill nås av: "Sämsta"

28 jun, 2024, 04:00 
Detta kan inte vara kul att höra...
Annons

I villaområdet Kåtilla i Älvdalen bor prinsessan Sofias föräldrar Marie och Erik Hellqvist kvar, långt från uppståndelsen i storstaden.

Här trivs de bra, och det gör även Sofia och Carl Philip. Men det verkar finnas en annan sida av myntet – och nu delas uppgifter som inte kan vara kul att höra...

Underbara baby-yran i familjen Hellqvist!Brand logo
Underbara baby-yran i familjen Hellqvist!

Prinsessan Sofias gömställe – egna orden

Prinsessan Sofia föddes i Täby, men växte upp i sitt älskade Älvdalen. Hon gick i grundskola på Älvdalens Montessoriskola och Älvdalsskolan, och hemorten har en alldeles särskild plats i Sofias hjärta.

När schemat tillåter åker hon gärna hit med Carl Philip och barnen, för att hälsa på föräldrarna och njuta av stillheten. Dessutom finns det ju massvis av vacker natur här, som prinsparet älskar att vandra i och utforska.

Här finner hon ro på ett sätt som inte riktigt går att nå i Stockholm – ett andningshål.

Sofia och Carl Philip på kungligt besök till Älvdalen 2016.
Sofia och Carl Philip på kungligt besök till Älvdalen 2016.Sven Lindwall/EXP/TT

– Älvdalen betyder väldigt mycket, det är här jag är uppvuxen. Jag har en väldigt positiv bild av uppväxten här, har Sofia sagt till Expressen.

Annons

Och i Älvdalen tycker de om att ha kungligheterna på besök, men man gör inget väsen av att stöta på prinsen eller prinsessan ute på byn:

– Det är inga konstigheter. Man kan se Carl Philip gå här på gatan. Det är ingen som höjer på ögonbrynen. Det är som ett andrum för dem att vara här, de är inte så påpassade, har Carina Siitari Alm, ägare av Morins bageri i Älvdalen sagt till tidningen.

Trista beskedet till prinsessan Sofia – och föräldrarna

För inte alls längesedan köpte paret dessutom en egen fäbod här, några kilometer från Sofias barndomshem. Ja, att de trivs råder det ingen tvekan om.

Men frågan är om alla gör det. Nu har tidningen Fokus släppt en ny undersökning om vilken om är de bästa respektive sämsta kommunerna att bo i, i vårt avlånga land.

Och det är ingen kul läsning för folket i Älvdalen, som hamnar nästsist i den långa listan.

Man har mätt kommunens resultat i nio kategorier och parametrar, som väger olika tungt. Man har till exempel tittat på trygghet, utbildning och vård och omsorg – och Älvdalen hamnar alltså i botten, på plats 289.

På andra sidan listan, i topp, hittar vi Umeå, följt av Luleå, Karlstad, Lidingö och Mölndal.

Ja, det kan inte vara kul att höra – men Sofia och familjen trivs, och det är det viktigaste!

Foto: TT

Annons