Mystiken kring Madeleine – hastiga beslutet väcker reaktioner: ”Spekuleras”

10 mar, 2023, 12:03 

Prinsessan Madeleines beslut förvånar experterna.

Annons

I tisdags meddelade hovet att prinsessan Madeleine med familj flyttar hem till Sverige. Flyttlasset går i augusti månad, men ett exakt datum är än så länge inte spikat.

Silvias första ord om Madeleines Sverigeflytt
Silvias första ord om Madeleines Sverigeflytt

I flera år har familjen uppehållit sig utomlands. Sedan 2018 har de varit bosatta i Florida och de lämnar nu en lyxvilla på 600 kvadratmeter, belägen i lyxområdet Pinecrest.

Men varför Madeleine väljer att flytta hem är oklart. Enligt hovet handlar det om att hon och Chris O'Neill vill att barnen ska få en svensk uppväxt och svensk skolgång, något som många ställer sig frågande till.

Prinsessan Madeleine med familj flyttar hem till Sverige
I tisdags kom beskedet att prinsessan Madeleine med familj flyttar hem till Sverige.

Teorin – flyttar hem för tronföljdens skull

Twitter-kontot Gert's Royals, ett stort konto som drivs av en okänd person med en faiblesse för världens kungligheter, spekulerar i att det beror på att barnen ska få behålla sin plats i tronföljden.

Annons

Reglerna i Sverige är att barn ska utbildas i Sverige för att vara en del av tronföljden”, skriver Gert's Royals.

Johan T Lindwall: ”Har tröttnat”

Svensk Damtidnings chefredaktör Johan T Lindwall är av en annan åsikt och tror inte att det handlar om tronföljden, utan snarare om att Madeleine tröttnat på att vara ensam i Florida.

”Jag tror att det är så enkelt att Madeleine har tröttnat på ett liv i den gyllene buren – i det här fallet 80-miljoners palatset i Florida. Isoleringen på andra sidan av Atlanten har helt enkelt brutit ner henne och nu vill hon hem igen till ett socialt liv med vänner och resten av kungafamiljen”, skriver han i en krönika.

”Spekuleras så mycket”

Norska Se och hörs kungaexpert Caroline Vagle är överraskad över beskedet att Madeleine med familj bestämt sig för att flytta hem till Sverige. Inte minst då Chris O'Neill tidigare inte trivts här.

– Varför de plötsligt har vänt är inte känt, men det spekuleras så mycket. Bland annat har Madeleine helt enkelt varit ensam i Florida och saknar sin familj och sina vänner, säger hon.

Annons

Även Johan T Lindwall har svårt att se hur Chris ska kunna acklimatisera sig till Sverige och Stockholm. Han är ju som bekant en person som gärna håller en låg profil, långt bort från det kungliga strålkastarljuset.

”Jag har svårt att se det framför mig - hur Chris ska palla? Byta klarblå himmel och 25 grader i Florida mot ett iskallt Stockholm i november. Men visst…större under har ju hänt”, skriver Johan T Lindwall.

Prinsessan Madeleine och Chris O'Neill
”Hur ska Chris palla?” frågar sig Johan T Lindwall efter Madeleines beslut att flytta hem till Sverige.

Foto: TT

Annons