Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Mystiken kring Meghans dotter – beskedet som gör alla oroliga

15 okt, 2021, 11:00 
Prins Harry och Meghan Markle
Meghan Markle och prins Harry har gett ett besked som väcker oro kring dottern Lilibets framtid.
Annons
Meghan Markle och prins Harry har fått en dotterBrand logo
Meghan Markle och prins Harry har fått en dotter

Meghan Markle och prins Harry är inne i en krävande men välsignad period av livet. I juni föddes deras älskade dotter, Lilibet Diana Mountbatten-Windsor.

"Hon är mer än vi någonsin kunde önska, och vi är ytterst tacksamma för den kärlek och de lyckönskningar vi fått från hela världen", skrev paret på sin hemsida när Lilibet kommit till världen.

"Lili har fått sitt namn efter sin gammelfarmor drottning Elizabeth, som i familjen kallas för Lilibet, har Harry och Meghan skrivit på sin hemsida. Mellannamnet, Diana, valdes för att hedra hennes farmor, prinsessan av Wales."

Oroväckande beskedet om Meghan Markles dotter

När ett kungligt barn föds uppstår snabbt en naturlig fråga: när blir dopet? I den brittiska pressen har det rapporterats att Meghan och Harry, trots deras tydliga avståndstagande från kronan, vill ha ett kungligt dop i Storbritannien.

”Harry har sagt till flera olika personer att de vill att Lili döps på Windsor, precis som hennes bror. De väntar gärna tills omständigheterna tillåter” har en källa sagt till tidningen Daily Mail.

Annons

Men något dop har vi ännu inte sett röken av. Och mystiken bara tätnar. Så här säger en talesperson för Harry och Meghan till amerikanska E! News:

– Planerna för barnets dop är inte på plats ännu och därför är alla antaganden om var det ska se eller vem som inte är inbjuden ren spekulation.

Vägrar åka till Storbritannien

Frågan är dock om vi verkligen kommer att få se ett traditionellt kungligt dop i Windsor, som Lilibets storebror Archie fick. Speciellt eftersom Harry och Meghan har meddelat att de inte kommer att delta när prinsessan Dianas minne ska firas på Kensington Palace nästa vecka. Kanske blir det istället en privat ceremoni hemma i Montecito, Santa Barbara.

Överlag är Harry och Meghan betydligt mer hemlighetsfulla kring Lilibet än de var i fallet Archie. Vi har fortfarande inte fått se några riktiga bilder på den lilla flickan.

Annons