Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleineVictoriadagenSollidens slott

Nobel 2020: Prinsessan Madeleine hade skandalklänning

10 dec, 2020, 17:00 
Prinsessan Madeleine dök upp i en vågad klänning på Nobelfesten. Kreationen höjde på en hel del ögonbryn.
Annons
Flippar & floppar! Här är Nobelklänningarna vi minnsBrand logo
Flippar & floppar! Här är Nobelklänningarna vi minns

Nobelfesten och prinsessan Madeleine är en mer än gångbar kombination. Vår stilsäkra prinsessa har lyst upp Blå hallen år efter år med nya, spännande kreationer.

Men en dress blev särskilt uppmärksammad. Vi pratar om klänningen som fick pressen att dra paralleller till kultserien Baywatch.

Prinsessan Madeleine i skandalklänning på Nobel

Prinsessan Madeleine på Nobel.
Prinsessan Madeleine gjorde stor succé på Nobelfesten.

Året var 2002 och Madeleine dök upp i en klänning med en märkbart djup urringning. De mer konservativa rynkade på näsan åt den – andra hyllade Madeleines vågade val.

– Att det blev sådant rabalder kring den här klänningen är egentligen lite konstigt tycker jag, men visst – något ska det väl snackas om kring Nobel varje år. Och kläder är ju sannerligen ett tacksamt ämne att debattera. Det var ju Camilla Thulin som liknande Madeleine vid en Baywatchbrud, men hon gav också klänningen fyra plus och ja, det säger väl allt. Den är verkligen jättefin – och klär Madeleine perfekt. Aftonbladet hade, 2002, rubriken ”hyllad för sin hylla” när de skrev om Madeleines klänning och att det skulle rubbas så i dag känns helt osannolikt. Tack och lov har tiderna förändrats. Klänningen är supersnygg, kollar man noga ser man verkligen hantverket, och det märktes tydligt att prinsessan verkligen trivdes i den. Hon klär i rött, jag ser gärna Madeleine i rött på Nobel framöver, säger Johanna Lejon, modeexpert på Svensk Dam.

Annons

Nobel 2020: Så blir det

Även designern Camilla Thulin var imponerad av dressen.

– Det är jättetrevligt att hon bjuder på sig själv. Och det är just på Nobelfester, stora frack- och smokingmiddagar, man ska urringa sig. Som Birgit Friggebo för ett antal år sedan - hon var ju jättesnygg i sin urringning, sa Camilla då.

Att klänningen blev uppmärksammad var inget som undgick Madeleine.

– Ja, haha. Jag är ju inte den som tycker att uppmärksamhet är det roligaste, utan är den som hellre drar mig undan. Men å andra sidan - om jag nu kan hjälpa till att dra uppmärksamhet till Nobel som är ett viktigt arrangemang så är det kul, sa Madeleine i en intervju med Aftonbladet.

Nobel blir ju väldigt annorlunda i år, 2020. Du kan läsa mer om detta här!

Annons