Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Prinsessan Madeleines mest minnesvärda Nobelklänningar!

28 nov, 2022, 15:00 
Prinsessan Madeleine Nobelklänningar vi minns

Madeleine vet hur man höjer glamourfaktorn i Blå Hallen. Här är prinsessans mest minnesvärda Nobelklänningar.

Annons
Flippar & floppar! Här är Nobelklänningarna vi minnsBrand logo
Flippar & floppar! Här är Nobelklänningarna vi minns

Det går knappt att ta ordet Nobel i sin mun utan att nämna prinsessan Madeleine. Under åren har hon bjudit på förtrollande kreationer och dykt upp i klänningar som andas glamour.

Nobelfesten är helt enkelt inte lika magisk och modesäker utan Madeleine, som ständigt tycks ta hela banketten med storm och leverera en look som drar åt sig strålkastarljuset.

Tyvärr kommer hon inte närvara på årets festligheter, men den kungliga Nobel-garderoben är sedan tidigare väldokumenterad och vittnar om ett par riktiga fullträffar!

Annons

Här är Madeleines Nobelklänningar vi minns!

Madeleines “Baywatch-klänning” 2002

Året var 2002. Madeleine hade själv designat Nobelklänningen ihop med den svenska modeskaparen Pär Engsheden och den blott 20 år gamla prinsessan bar den vackra kreationen med stolthet.

Den illröda klänningen upplevdes dock på vissa håll som kontroversiell. I efterhand fick den epitetet ”Baywatch-klänningen”, eftersom några ansåg att urringningen var alldeles för djup.

Men Madeleine hyllades också för sin vågade stil och många applåderade hennes mod att ta ut modesvängarna. Hon kompletterade dessutom med ett privat diadem på hjässan som inte gjorde saken sämre.

Prinsessan Madeleines Nobelklänning 2002
Klänningen Madeleine bar på Nobelfesten 2002 delade tyckarna i två läger. Konservativt lagda tyckte att den var för urringad, medan andra hyllades hennes look. Festblåsan kom senare att kallas ”Baywatch-klänningen”.
Annons

Madeleines Nobeldebut i guldklänning 2000

Två år tidigare hade Madeleine gjort sin Nobeldebut. Redan då presenterade hon sig som en vinnare och visade var skåpet ska stå.

Klädd i en guldfärgad sidenklänning och sitt akvamarindiadem i håret lös hon upp festen som om det inte fanns någon morgondag.

Prinsessan Madeleines Nobelklänning 2000
Madeleine var 18 år gammal och gjorde Nobeldebut i en guldig dress. Frågan är om hon inte redan där och då visste att hon var en vinnare – och en prinsessa vars Nobelklänningar det skulle fortsätta skrivas mycket om.

Madeleines benvita klänning 2003

Året efter Baywatch-klänningen bestämde hon sig för att gå en helt ny modeväg. Den här gången föll valet på en benvit klänning i siden med vackra spetsdetaljer.

Annons

Likt föregående år hade hon förstärkt outfiten med sitt privata diadem på huvudet och en framträdande pärlchoker som sågs glimma runt den kungliga halsen.

Prinsessan Madeleines Nobelklänning 2003
Madeleine dök upp i en benvit klänning i siden med vackra spetsdetaljer. Det privata diademet var på plats och kompletterades med ett pärlhalsband samt pärlörhängen.

Madeleines nattblåa klänning 2006

Madeleine hade valt en klänning i nattblått och svart under Nobelfesten 2006. Den har senare beskrivits som nedtonad och bortglömd – men frågan är om inte den mörkare färgen snarare gör festblåsan extra unik.

Vanligtvis brukar vi se Madeleine i betydligt ljusare färger, men här visade hon verkligen att en prinsessa klär i allt och att en mörkare ton inte behöver vara fel.

Annons
Prinsessan Madeleines Nobelklänning 2006
Det är inte varje dag som man får se Madeleine i en nattblå klänning. Under Nobelfesten 2006 var det äntligen dags och Madeleine visade att hon klär minst lika bra i något mörkare färger.

Madeleines puderrosa taft 2008

Åtta år av Nobelfester hade gjort Madeleine till något av en stilexpert. För att få looken perfekt hade hon för första gången tagit hjälp av Nobelklänningsveteranen Lars Wallin.

Samarbetet visade sig bli en succé och folk kunde knappt tro sina ögon när hon dök upp i en puderrosa taft och brun organza.

I håret satt i sedvanlig ordning hennes privata diadem, som alla vid det här laget förstått blivit något av en personlig favorit.

Annons
Prinsessan Madeleines Nobelklänning 2008
För första gången hade Madeleine tagit hjälp av Nobelklänningsveteranen Lars Wallin. I samband med Nobelfesten 2008 dök hon upp i en puderrosa taft och brun organza.

Madeleine dök upp i bröllopsklänning 2012

I två års tid hade Madeleine lyst med sin frånvaro på Nobelfesten. Men 2012 blev det en efterlängtad comeback i Blå Hallen – och hon återvände verkligen med besked!

Signerad designern Angel Sanchez dök hon upp i en bröllopsklänning som lös upp alla rum och hörn. Den gråvita, ärmlösa klänningen avslöjade att hon fortfarande var en av Nobelfestens mest självklara stjärnor.

I håret bar hon ett vackert ametistdiadem, som egentligen är ett halsband, och visade än en gång att kreativiteten var som sprungen ur en bottenlös modebrunn.

Annons
Prinsessan Madeleines Nobelklänning 2012
Madeleine gjorde comeback på Nobelfesten 2012 efter två års frånvaro. Klänningen var egentligen en bröllopsklänning, skapad av designern Angel Sanchez.

Madeleines 15 kilo tunga Nobelklänning 2014

Madeleine såg ut att vara allt annat än nedtyngd under Nobelfesten 2014. Trots detta sägs det att klänningen hon bar vägde hela 15 kilo – på grund av alla gnistrande glaspärlor i taupe och burgundy som handbroderats på festblåsan.

Ja, hon såg verkligen ut att älska den greigerosé-färgade klänningen i silkes-organza och italiensk tyll, som dessutom var framtagen av favoritdesignern Fadi el Khoury.

Prinsessan Madeleines Nobelklänning 2014
Madeleine bar en klänning från favoritdesignern Fadi el Khoury på Nobelfesten 2014. Den sägs ha vägt 15 kilo, men ändå såg det ut som att prinsessan svävade fram i den vackra kreationen.

Madeleines fluffiga klänning 2016

Det är tydligt att Fadi el Khoury, känd för sin läckra haute couture-design, ligger Madeleine extra varmt om hjärtat – och på Nobelfesten 2016 hade favoritdesigner återigen tagit fram en klänning med hög glamourfaktor.

Annons

Omsorgsfullt och för hand hade den svensk-libanesiska modeskaparen sytt dit 14 000 små tygblommor som vilade mot den vida kjolen. Klänningens rosa färg och fluffiga stil överraskade, men lämnade ingen besviken.

Prinsessan Madeleines Nobelklänning 2016
På Nobelfesten 2017 dök Madeleine upp i en betydligt fluffigare stil än vad vi är vana att se henne i. Återigen tog hon ut stilsvängarna – och återigen imponerade hon.

Madeleines gravidklänning 2017

År 2017 var prinsessan Madeleine bara med under prisutdelningen. Vid tillfället var hon gravid med prinsessan Adrienne och hade svårt att orka med en middagssittning på fyra timmar.

Men den lilla glimten vi fick räckte för att förstå att Madeleine inte hade släppt den chica stilen. I Konserthuset fick vi se henne i en klänning från brittiska Seraphine och med det berömda ametistdiademet i håret.

Annons
Prinsessan Madeleine, Nobel 2017
Madeleine var gravid med prinsessan Adrienne och syntes knappt till under Nobel 2017. Men de få bilderna som togs visade att hon återigen kammat hem en rejäl fullträff!

Madeleines chockrosa Nobelklänning 2019

Nobelfesten 2019 är Madeleines senaste. Efter följde år av coronapandemi och ett Florida-avstånd som gjort det svårt för prinsessan att medverka på Nobelfestligheterna.

Men det blev lika oförglömligt som tidigare år.

Återigen hade designern Angel Sanches levererat och skapat ett mästerverk.

Madeleine glänste i sin magentafärgade klänning och rörde sig elegant. Med sina Hollywoodlockar och sitt bländande leende höjde hon glamourfaktorn till skyarna.

Mästaren av fashion var tillbaka.

Prinsessan Madeleine, Nobel 2019
Madeleine dök upp till Nobelfesten 2019 med en magentafärgad klänning. Återigen lös hon upp rummet – och återigen gjorde hon storslagen succé.

Foto: TT

Annons