Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Prinsessan Christina – 38 år med Göran Alfredssons Nobeldesign

11 dec, 2018, 15:00 
Prinsessan Christina på Nobelmiddag 2018
Prinsessan Christina var i en klass för sig på Nobelbanketten 2018 och strålade i sin kreation signerad Göran Alfredsson.
Annons

Prinsessan Christina är trogen designern Göran Alfredsson. Klädskaparen från Sandviken har gjort prinsessans Nobelklänningar i 38 år. Det var en magnifik skapelse vi såg i går.

Prinsessan Christina i Göran Alfredsson.

Den rosa klänningen var i sidencrepes och över den bar prinsessan en aftonkappa gjord av en indisk sari. Extra vackert var de gyllene manchetterna. De var var halvlånga vilket gör handen och armen nätt. Den uppåtstående kragen markerar en vacker hållning. Aftonkappan är en sari med vävt mönster och en bård i guld. Insidan av kragen följer kappans kant. Så snyggt! Den svarta väskan är gammeldags med österländsk touch. Halsbandet är modernt. Prinsessan Christina har fått det i present.

Annons

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev och få kungliga nyheter från hela världen!

Få nyhetsbrev med massor av tips på rolig läsning, spännande nyheter inom kungligt och nöje, repotage och mycket mer till din e-post varje vecka. Nyhetsbrevet är helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy.
Prinsessan Christina Nobel 2018.

Cancerforskaren Honjo Tasuku är född 27 januari 1942 i Kyoto och är en japansk immunolog. Han tilldelades årets nobelpris i fysiologi eller medicin tillsammans med James P. Allison. Duon har på olika sätt upptäckt hur det går att behandla cancer genom att hämma immunförsvarets bromsar. Prinsessan Christina har egen erfarenhet av cancerbehandling. Det var i början av 2017 som hovet meddelade att prinsessan Christina, Fru Magnuson, behandlats med regelbunden cellgiftsbehandling. Behandlingen gick bra.

Annons
Nobelbanketten 10 december 2018

I Japan äter kejsarfamiljen bara med andra kungliga och inte i så här stora sällskap. Därför tyckte Honjo Tasuku att det blev en angenäm och annorlunda middag. Han hade en äkta prinsessa till bordet, något som skulle vara otänkbart i hans hemland. Det är en av anledningarna till att Nobelfesten är så speciell. Det blev trevligt vid bordet. Det är ju inte helt enkelt att hålla konversationen i gång i så många timmar. Men kungligheterna är proffs och med snillen som dessa pristagare ju är flödar energin.

Annons
Prinsessan Christina med Honjo Tasuku.

Rosa är en härligt uppiggande nyans av röd som vi tidigare sett på prinsessan Christina i Nobelsammanhang. År 2015 såg hon ut så här när kungen bjöd in pristagarna till Kungliga slottet dagen efter banketten i Blå hallen. Vi ser maken, Tord Magnusson, vid hennes sida.

Prinsessan Christina och Tord Magnusson.

Väskan med den romantiska rosen är ju delikat. Prinsessan Christina älskar att brodera och väskans motiv påminner faktiskt om ett korsstygnsmönster, tycker ni inte? Samma knappdiadem och samma pärlsmycke som vid årets Nobelfest.

Läs mer:

Foto: IBL

 

Annons