Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Nu är kyrkan bokad – Bröllopet blir 19 juni!

23 mar, 2009, 19:26 
AvRed Aktionen
Nu har kronprinsessan Victoria och Daniel Westling äntligen bokat bröllopskyrka och datum. Den 19 juni 2010 står bröllopet i Storkyrkan!
Annons

Hovet har äntligen spikat datum för vigseln mellan kronprinsessan Victoria och Daniel Westling. Den 19 juni säger de ja till varandra i Storkyrkan i Stockholm. Både datumet och platsen betyder mycket för kungafamiljen. En ljummen försommardag den 19 juni 1976 blev kungen och drottningen man och hustru i samma kyrka.

Tusentals gäster förväntas komma

Och de är inte ensamma. Kronprins Oskar (I) gifte sig med Josefina av Leuchtenberg den 19 juni 1823, kronprins Karl (XV) gifte sig med Lovisa av Nederländerna den 19 juni 1850 och prins Oskar (II) anlände med sin brud Sofia av Nassau den 19 juni 1857 till Sverige efter att ha gift sig i Tyskland samma år.

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev och få kungliga nyheter från hela världen!

Få nyhetsbrev med massor av tips på rolig läsning, spännande nyheter inom kungligt och nöje, repotage och mycket mer till din e-post varje vecka. Nyhetsbrevet är helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy.

Storkyrkan är egentligen den enda kyrka i Stockholm som kan rymma det tusentalet gäster som väntas komma till bröllopet nästa sommar. Den rymmer många kungliga traditioner och ligger nära slottet där bröllopslunchen troligtvis kommer att hållas.

 

Av Jenny Alexandersson

Foto: IBL

 

Annons