Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Nu är menyn avslöjad - det här får Daniel och Victoria äta ikväll

19 jun, 2010, 21:02 
Agneta Nisbeth
Annons
danielo_mat

 

 

Kungen höll välkomsttalet.

Alla sitter nu till bords och har redan smakat på förrätten, en havskräfta med sommartryffel. Men vi har hela menyn som bjuds under kvällen.

Annons

Som sig bör har menyn har varit hemlig in i det sista och det är ett 40-tal kockar som lagat maten, men bakom allt står Stefano Catenacci. Men det blir svenska delikatesser på olika sätt.Till förrätt åt man havskräfta från västkusten med sommartryffel och tryffelkaviar, citrusmarinerad torsk i blomhölje med gurkgelé och en kall grön ärtsoppa med Kalixlöjrom.

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev och få kungliga nyheter från hela världen!

Få nyhetsbrev med massor av tips på rolig läsning, spännande nyheter inom kungligt och nöje, repotage och mycket mer till din e-post varje vecka. Nyhetsbrevet är helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy.
Kronprinsessparet har en härlig kväll framför sig.
Kronprinsessparet har en härlig kväll framför sig.

Brasilianska diademet

Kvart över åtta satte sig brudparet till bords vid honnörsbordet. Den nybakade prins Daniel har fått Rikssalens vackraste damer på ömse sida. Victoria strålade och glad är även drottning Silvia i rosa och med det brasilianska diademet. Daniel konverserade sin svärmor under förrätten. På drottningens andra sida återfinner man Olle Westling.

Annons
kungen_victoria_daniel

Lakejer i livré med gula västar i plysch serverar huvudrätten, Landöröding med örttäcke, pocherat vaktelägg, grön sparris och rödbeta från Gotland samt nässel- och ramslökssås. Löparen och jägaren i strutsplymer står bakom brudparet. Sorlet sprider sig i Rikssalen och minerna är glada, Champagnen väl kyld och maten smakar säkert utmärkt.

Vit choklad

Till efterrätt vankas det en jordgubbsmousse med rabarberinteriör och vaniljglass i vit choklad. Sedan är det dags för bröllopstårtan, den lär vara något alldeles i särklass. Men mer om den senare… Vi kan också berätta att alla regerande generationer av ätten Bernadotte är representerade i valet av silver, porslin och glas vid dukningen av honnörs- och huvudbord i Rikssalen. Dryckerna under kvällen var Champagne Pommery 2000 Grand Cru, Sancerre Les Pierris 2008 Domaine Roger Champault Pommard, 1:er Cru Epenots 2002 Louis Jadot samt Château Simon 2007 Sauternes.

Av Agneta Nisbeth, Åsa Bönnelyche
Foto: Scanpix

Annons