Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Nu är tiden inne för prinsessan - kastas in i militärträningen

31 jul, 2023, 17:00 
Samuel Björn
Prinsessan Elisabeth
Till hösten är det dags för prinsessan Elisabeth att påbörja sin militära utbildning hos den Kungliga Militära Akademin i Bryssel.

Nu är sommarträningen över och till hösten är det dags för nya utmaningar för prinsessan.

Annons
Kungliga barnens härliga festkväll – Madeleines ögonblick med LeonoreBrand logo
Kungliga barnens härliga festkväll – Madeleines ögonblick med Leonore

Nu är det snart dags för den belgiska prinsessan Elisabeth att slutföra sin militära träning vid den Kungliga Militära Akademin i Bryssel. Tillsammans med sina klasskompisar kommer hon att svära sin officersed till hösten för att påbörja träningen.

Borde ta över tronen enligt folket

Elisabeth är en väldigt populär figur i Belgian. Royal Center skrev nyligen att det gjorts en opinionsundersökning i Belgien via flera av landets stora mediakanaler som visar att den prinsessan Elisabeth är omåttligt populär.

Opinionsundersökningen visar att 43% anser att Elisabeth borde ta över tronen från sin far inom tio år medans hela 32% anser att övertagandet bör ske tidigare än så.

Annons
Prinsessan Elisabeth
Den populära prinsessan Elisabeth tillsammans med sin far kung Phillipe och bror prins Emmanuel.

Skulle detta bli verklighet så skulle Elisabeth bli den första kvinnliga regenten i landets historia, och det i en otroligt ung ålder då Elisabeth idag enbart är 21 år gammal.

Enligt undersökningen så anser många belgare att Elisabeth känns mycket mer naturlig än sin far. Detta visar sig i siffror genom att 65% såg henne som en naturlig och avslappnad människa medans endast 45% ansåg detsamma om hennes far Phillipe.

Prinsessans militära träning

Men än är det inte dags för henne att ta över. Just nu fokuserar prinsessan som sagt på att slutföra

Royal Center skriver att prinsessan i somras slutförde sina sociala och militära kurser som hon påbörjade under hösten 2020.

Annons

Under kurserna i somras låg fokuset "på utbildningen av en plutonchef och lärandet att leda en pluton om cirka trettio personer. Teoretiska lektioner, taktiska övningar och stridsprocedurer placerade dem i rollen som officer för första gången," enligt det belgiska kungliga palatset.

De fick också lära sig mer "komplexa vapen", likt granater och vapen för att bekämpa stridsvagnar.

Med det i bagaget kan prinsessan nu ta siktet mot Kungliga Militära Akademin i sommar, likt hennes bror prins Gabriel som började sina kurser där i augusti 2022.

Prinsessan Elisabeth och prins Gabriel
Prinsessan Elisabeth tillsammans med sin lillebror prins Gabriel.
Annons
Annons