Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Nya bilderna på kronprinsessan Victoria får folket att ryta ifrån: "Blir förbannad"

12 maj, 2024, 15:00 
Ett videoklipp på kronprinsessan Victoria rör upp rejält med känslor.
Annons

Under lördagen avgjordes Eurovision song contest i Malmö, och det blev Schweiz och Nemo med låten The Code som kammade hem trofén.

Kronprinsessan Victoria satt i publiken och hejade – och nu har hon dragits in i en stor kritikstorm, som inte rör henne utan självaste Eurovision.

Uppgifter: Victoria till Eurovision • Abdikerar – men vägrar säga när • Sofias stilsäkra statementlook – 3 kungliga snackisar från vecka 16!Brand logo
Uppgifter: Victoria till Eurovision • Abdikerar – men vägrar säga när • Sofias stilsäkra statementlook – 3 kungliga snackisar från vecka 16!

Skandalerna kring Eurovision – får fansen att rasa

Årets tävling var kantat av en hel del kontroverser. Israels deltagande i Eurovision har lett till stora protester utanför arenan, och från artister på och bakom scen.

Annons

Dessutom blev ett bidrag diskvalificerat av EBU, bara timmar innan finalen. Det var Nederländernas representant Joost Klein, som ställde upp med favorittippade Europapa, som diskades från tävlingen.

Detta efter att det inletts en utredning om olaga hot kring Klein, efter att det ska ha uppstått en konfrontation mot en kvinnlig fotograf i produktionen. Exakt vad som har hänt, är fortfarande oklart.

Joost Klein.
Joost Klein.TOBIAS SCHWARZ
Annons

Kritikstorm efter bilderna på kronprinsessan Victoria

Beskedet fick många fans, och det nederländska tv-bolaget att rasa.

"Avrotros finner diskvalificeringen oproportionerlig och är chockad över beslutet. Vi beklagar detta djupt och återkommer till det senare", skrev de i ett uttalande.

När Eurovisions officiella Instagram-konto och kungahuset ihop publicerade den hälsning med kronprinsessan som öppnade hela tävlingen, riktades fokus återigen mot just Joost Klein.

I kommentarsfältet svämmar det över med nederländska flaggor och orden "JUSTICE FOR JOOST", av ilskna fans som försöker nå EBU.

Annons

Ja, det blev inte mycket fokus på kronprinsessan. Något som fick folk att rasa igen – men av en annan anledning.

"Förstår inte riktigt vad ni tänker när ni kommenterar kronprinsessan Victorias välkomsttal med Jost? Hon har inget med det att göra! Det gör mig förbannad som svensk och du borde visa respekt istället!" skriver en användare.

"Heja Victoria! Härligt att kungahuset med henne engagerar sig även i sånt här folkligt som Eurovision!" hyllar en annan.

Kronprinsessan Victoria anländer till den 68:e upplagan av Eurovision Song Contest
Det var den 68:e upplagan av tävlingen som hölls i Malmö.Andreas Hillergren/TT

Foto: TT/SVT

Annons