Nu går Madeleines lillsessa Adrienne – se bilderna!

15 månader. Och redan en hejare på att gå! Prinsessan Adrienne har nu tagit ett av livets största steg, bokstavligt talat.

Prinsessan Adrienne, 15 månader är hemma på Sverigebesök över sommaren med mamma, prinsessan Madeleine, 37, pappa Chris, 44, och sina syskon, prinsessan Leonore, 5, och prins Nicolas, 4.

Prinsessan Adrienne tränar på att gå i trappor vid FN-monumentet på Gärdet i Stockholm.

Och se vad hon har växt! På så kort tid har prinsessan gått från att vara en liten bebis till att bli en nyfiken, kavat liten flicka.

Det känns som om det var igår vi såg henne första gången.

Adrienne är idag strax över ett år gammal.

Första bilden på prinsessan Adrienne, tagen av pappa Chris i mars 2018.

Minns ni den söta på bilden på lillsessan i rosa kofta, tagen av pappa Chris O´Neill, i mars 2018?

På nytagna bilder ser vi prinsessan Adrienne i full färd att utforska sin omgivning och tulta ner mot vattnet vid Gärdet i Stockholm. Prinsessan Madeleine har fullt sjå att hänga med.

Prinsessan Madeleine på Gärdet

Prinsessan Madeleine hade tagit med familjen till Gärdet och lyxbilutställningen Cars and coffee och det var här i det strålande sommarsolen, som prinsessan Adrienne tog sig en liten upptäcksfärd. Det går fort nu. Från en liten bebis till en nyfiken och kavat liten tjej på bara 15 månader. Under den här tiden går utvecklingen snabbt. Adrienne och barn i hennes ålder utforskar världen med stor nyfikenhet och börjar tulta omkring.

Adrienne på upptäcksfärd

De försvinner gärna iväg på egna små utflykter, utan en blick på vare sig mamma eller pappa. Men efter en stund behöver det komma tillbaka och ”tanka” närhet och trygghet. Då är det viktigt att barnet känner sig tryggt och vet att mamma eller pappa finns kvar. Att de inte försvinner bara för att de inte syns.

Barnet prövar sin trygghet genom att vara längre och längre stunder på egen hand. Det vågar sig också längre och längre bort. På så sätt blir barnet helt säker på att separationen bara är tillfällig. ”Mamma och pappa finns där precis när jag behöver dem.”

Visste ni att ett 15 månader gammalt barn går i genomsnitt 2 368 steg i timmen och ramlar 17 gånger? Det motsvarar ungefär 14 000 steg per dag.

Börjar prata

Barn i Adriennes ålder börjar också förstå sin omvärld på ett helt nytt sätt. Det ser en del sammanhang och känner igen bekanta ansikten, även utanför familjen. Förståelsen ger trygghet för att upptäcka omgivningen på egen hand. Därför övar också barnet på separation och frigörelse i stort sett varje dag.

Det är också nu som de första orden kommer. Kanske kan Adrienne redan säga “mamma”, “pappa”, “lampa” och “titta”. Och visste ni att barn i den här åldern förstår runt hundra ord!