Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleineVictoriadagen

Nu talar Harry ut om kungahusets tragiska dödsfall: "Ledsen"

27 jun, 2024, 11:00 
Albin Bramstedt
Prins Harry.
Prins Harry talar ut.Backgrid UK
Det var en oerhört känslosam prins som talade ut om det tragiska dödsfallet i den brittiska kungafamiljen.
Annons
Expert: Meghan vill leva ett helt annat liv än HarryBrand logo
Expert: Meghan vill leva ett helt annat liv än Harry

Prins Harry och prinsessan Meghan har varit i rampljuset på senare tid, mycket på grund av prinsens relation med kung Charles hustru, Camilla. Det har lett till en del turbulens inom det brittiska kungahuset, men kung Charles har hela tiden varit tydlig med kärleken till sin son.

Trots att Harry till synes haft ett liv där allt gått som på räls, så finns det händelser som inte kunnat räddats upp av statusen han besitter.

Prins Harry.
Prinsen har en turbulent tid bakom sig.SIPA/Shutterstock

Det var ett stort tryck på honom och Meghan när paret valde att lämna kungahuset. De fråntogs då sina titlar av dåvarande drottning Elizabeth, som såg deras beslut som ett svek mot hovet.

Annons

Dessutom anklagde paret det brittiska hovet för systematisk rasism, vilket låg till grund för deras beslut att lämna.

Nu har Harry gått ut och berättat om ännu en jobbig händelse – mamma Dianas dödsfall.

Känslosamt besök

Nu har det nämligen publicerats ett hjärtskärande erkännande om konsekvenserna av prinsessan Dianas död. Detta ska enligt Hello magazine ha skett när Harry tröstade en krigsänka under ett känslosamt besök som ägde rum i förra månaden.

I en video som delas av välgörenhetsorganisationen Scotty's Little Soldiers, inspelad under prinsens besök i maj, talade Harry med grundaren Nikki Scott om sorgens inverkan på barn.

Harry var bara 12 år när hans mamma Diana omkom i en bilolycka i Paris 1997. Han har under de senaste åren öppnat upp om hur Dianas död och sorgen påverkat honom.

Prins Harry.
Prinsen har berättat om hur tuff Dianas bortgång var för honom.RUBA / BACKGRID UK / TT

Enligt tidningen sa Harry följande till Nikki:

"Du får övertyga dig själv om att personen du har förlorat antingen vill ha dig eller så behöver du vara ledsen så länge som du måste för att bevisa för dem att de är saknade. Men till slut kommer man till insikten att de hade velat se en lycklig", ska Harry ha sagt.

Annons

"Man får inte undertrycka känslor"

Nikki, som förlorade sin man i krig, förklarade för prinsen hur organisationen lär sörjande militärbarn och unga människor att fira sina föräldrars liv. Harry berättade i sin tur om vikten av att inte undertrycka känslor.

"Den svåraste delen, speciellt för barn, tror jag är att de tänker "jag vill inte prata om det för det kommer att göra mig ledsen". Men när de väl inser att det är bra om man pratar om det, och att jag också firar förälderns liv, då blir det faktiskt lättare", fortsatte Harry.

Harry har tidigare sagt att han bara grät en gång efter Dianas tragiska död. Och att det skedde vid begravningen.

Jobbet han genomför nu, att få barn att våga visa och känna svåra känslor, gör han för att fler barn inte ska hamna i samma jobbiga situation som han själv gjorde efter mammans bortgång.

Annons